25 november 2019

Kommer Pelosi att driva fram en omröstning?


Det ryktas att Democrats inte kommer att rösta för “artiklarna för impeachment”.  Dems. vet att den republikanska senaten kommer att stoppa alla anledningar som Dems. kan hitta på.

Efter två veckor med förhör,  utan bevis för att presidenten erbjöd Ukraina ett avtal om ”tjänster och gentjänster" för en utredning om ”korruption” som involverade fd.vice president Joe Biden och hans son, Hunter, står Nancy Pelosi (D-CA) inför ett val: avbryta “impeachment-ansträngningarna ” och se svag ut eller fortsätta och riskera misslyckande vid valurnorna.

Om de röstar för impeachment kommer The White House att kräva en rättegång, därför att då kan Republicans kalla in alla vittnen som Adam Schiff  satt stopp för tidigare - Hunter Biden, Whistleblower,  Adam Schiff själv.
Democrats kan vara irriterande, men de är inte helt dumma. De kommer inte att ge Republicans den möjligheten.

De har drivit förhören i hopp om att det skadar president Trumps möjlighet till omval och vända de som kallar sig "oberoende" för att rösta emot honom.

Hittills indikerar opinionsundersökningar att det inte har lyckats,  men det finns ytterligare en anledning till att Pelosi nog kommer att backa och det är Dems. premiärval.

Om det blir en rättegång, kommer det att krävas att Democrat-senatorer deltar. 
   Senatens majoritetsledare Mitch McConnell, vet det mycket väl och han kommer att utnyttja möjligheten.

Utöver att inkalla alla de människor som Republicans inte fått förhöra tidigare,  kan McConnell se till att processen fortsätter och fortsätter…..

Senatorerna Warren, Booker och Sanders kommer att tvingas inställa sina kampanjer för att delta i denna  rättegång och vad kommer deras anhängare att göra?

Pelosi vet att det skulle splittra partiet,  så deras strategi kommer att vara att fortsätta att göra allt de kan för att smutskasta Trump och säga: “Nu när alla fakta är offentliga” lämnar vi beslutet till det amerikanska folket i november.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.