03 december 2019

Biden och hans buss


Den hoppfulle  Joe Biden inledde en åtta dagars busstur i  Iowa och hans kampanj-organisatör kallar det "No Malarkey”.  Termen "malarkey" är brittiskt slang för " nonsens - strunt - skitprat”
Det är ett gammalt uttryck och få yngre människor i dagens Amerika har hört det.

Unga väljare har nyligen myntat begreppet "Ok, boomer", och hånar Baby Boomer-generationen för deras “ålderdomliga” prat och politiska ideologi. Bidens "No Malarkey" är bara det senaste exemplet på hur Biden fjärmar sig från unga väljare och man kan undra varför han valt detta slagord.

En ny undersökning visar att Biden ligger sist bland toppkandidaterna bland väljare under 50 år. Bernie Sanders fick 37 procent av stödet, Elizabeth Warren fick 22 procent och Biden kommer långt efter med 15 procent.

En annan studie från Politico konstaterar att endast 10 procent av Bidens bas är 18-29 år. Samtidigt har andra kandidater mycket mer stöd bland ungdomar. 35 procent av Sanders-anhängare är i åldern 18-29 år, och Warrens unga bas är över 15 procent.

Jag tror att Biden har gett upp om att attrahera ungdomarna och fokuserar nu på de äldre och att de ska känna samhörighet med honom och det är förklaringen till hans slogan.
Medan ungdomar inte röstar i stora mängder jämfört med äldre generationer, är varje röst viktig i ett så omtvistat Dem.- primärval.

"Malarkey" är ett desperat försök av en gammal man som står för det mesta struntpratet av alla kandidater.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.