31 december 2019

Det var en gång …..

…när vi trodde att världen skulle upphöra att existera den 1 januari 2000.  Kanske inte hela världen men åtminstone den civilicerade.   Kommer ni ihåg Y2K?

Det hade att göra med att de flesta datorprogram använde de två sista siffrorna för att representera ett fyrsiffrigt år, och när vi nådde till slutet av 1999 skulle alla datorer tro att det var 1900.
 När det hände skulle bankomater sluta fungera,  el- nätet skulle stängas av, flygplan skulle falla från skyarna och nyfödda barn skulle få  födelsecertifikat som var hundra år gamla.

CNN föreslog att tittarna skulle förbereda sig för Y2K genom att lagra pulvermjölk, konserverad juice och burkmat.
Apple producerade denna TV-reklam:Men det nya året kom och gick.  Vi vaknade alla  med el.  Datorprogram uppdaterade till de nya datumet och fortsatte som vanligt. Förutom några få misstag, hände inte mycket av det som tidigare förväntats. Bankomaterna fungerade och planen störtade inte.

Datorexperter anklagades senare för att överdriva vad man kallade "Millennium Bug" eftersom miljontals dollar spenderades för att förbereda för Y2K-problemet.
 Det stora katastrofala hotet visade sig vara ett kolossalt fiasko.

USA spenderade cirka 100 miljarder dollar - cirka 9 miljarder dollar kom från den federala regeringen, och resten från allmännyttiga företag, banker, flygbolag, telekommunikationsföretag och nästan alla andra företag som hade mer än några få datorer.

Resten av världen låg inte heller på latsidan.  Uppskattningar för de globala utgifterna för Y2K-beredskap varierar från cirka 300 miljarder dollar till 500 miljarder dollar.

Gott Nytt År!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.