23 december 2019

El-brandbil i Kalifornien, så klart

Menlo Parks brandkår har beställt en helelektrisk brandbil som kostar 1,112 900 dollar efter leverans och inspektion.

Trucken - gjord som ett räddningsfordon med pumpar, tankar och räddniningsutrustning - designades av den österrikiska firman Rosenbauer Group och skapades med avsikt att hantera förändringar i brandbekämpning, miljö och ergonomi.

Baserat på megatrenderna inom brandbekämpning planerar Rosenbauer redan morgondagens brandbekämpnings-fordon,” skriver Rosenbauer på sin webbplats.

      Tillverkaren hävdar att bilen är byggd med tanke på skiftande trender vad gäller kön och ålder för brandbekämpning. Andra förutspådda förändringar som beaktades vid designen  av fordonet inkluderar också sammanlänkning, urbanisering och migration.

Så det är inte bara "klimatförändringar", utan också kön och annat struntprat som gäller? Var ska de få elström  att ladda den?
Kalifornien är emot fossila bränslen, kärnkraft och kol. Vad ska de göra när vinden inte blåser och solen inte skiner?
Trucken, som ser mindre ut än en typisk brandbil, har massor av funktioner, inklusive WiFi och ett förarsäte som ger ljud ifrån sig när faran är nära.

Den har två elmotorer som kan driva vattenpumpar i 30 minuter. Det finns också en dieseldriven generator som en backup och som är tyst och har mindre utsläpp än en typisk lastbilsmotor.

     Batteriet kan driva lastbilen cirka 30 kilometer. Det blir bra när det brinner i Kaliforniens fält och skogar nästa år.

En typisk brandbil kostar mindre än hälften av vad den här gör, kan arbeta mycket längre, kan tankas snabbt och planeras vara i minst 20 år. Hur länge dröjer det innan de dyra batterierna på el-bilen måste bytas?

1 Kommentarer:

elina sa...

Ha en riktigt bra och fridfull Jul!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.