22 december 2019

Kapitalister gillar Greta


St. Greta från Stockholm hatar kapitalismen.  Och människor som köper saker.  Hon är okay  med segelbåtar för miljoner dollar, men det är en annan historia. Så vad gör kapitalister?

  De gör sig en förmögenhet på Greta Thunberg-prylar

    Hon kan ha insisterat på att hennes bok tryckts på papper som bara kom från “hållbara skogar”, men hennes armé av anhängare verkar inte vara så miljövänliga, när de uttrycker sin beundran för henne.

  Hennes budskap om faran för klimatförändringar har lett till en uppsving i försäljningen av ”Greta”-varor online, men The Times antyder att många av prylarna antingen kommer från Kina eller tillverkas av material som kan skada planeten.

    Amazon, eBay och Etsy är fyllda med Greta T-shirts, muggar, klistermärken, emblem, ljus, en greta-viking, vättar och väskor denna jul, de flesta av dem med en bild av henne eller populära slagord, som till exempel "Lyssna på forskarna”.
The Times varnar att många saker inte hör hemma på önskelistan för en verklig klimataktivist.

“Vätten är till exempel tillverkad av bundet akrylharts, ett material som inte är lätt att återanvända eller lätt biologiskt nedbrytbart. Tillverkningen av akryl kan också involvera toxiner som kan vara skadliga för fabriksarbetare och miljön”, hävdar undersökningen.

Bara en av leverantörerna  lovar att att dela med sig av vinsten till en välgörenhetsorganisation, och enbart  10%.
 Kommer St. Greta att skälla ut dem också och säga  “Hur vågar ni”?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.