17 december 2019

Tacka Nigel Farage!


Boris Johnsons seger i valet i Storbritannien var överväldigande. Det var inte bara en seger över Labour Party - det var också en seger över de 21 Tory-medlemmarna som svek partiet i oktober.
   De förlorade sin position som partiföreträdare.  De begick medvetet politiskt självmord och har ersatts av mycket tuffare  politiker som kommer att stödja Johnsons förhandlingar när de lämnar EU.  Tory-partiet är mycket starkare nu vad gäller Brexit. 

Men Johnson skulle inte ha karat det utan Nigel Farage och hans UKIP  (United Kingdom Independent Party).  Han har mer än någon annan på de brittiska öarna ivrat för att lämna  EU.
Han gjorde det år efter år i EU-parlament. Han föraktades av dem och de gjorde honom till åtlöje.. Och nu kan  världen se att har han segrat.

För ett år sedan skapade Farage ett politiskt parti -  Brexit Party som hade stöd av 22% av väljarna. Ingen hade någonsin gjort det förut. Partiets slagord var  "Lämna betyder Lämna”.

 Sedan klev han och partiet åt sidan i förra veckan för att låta Johnson vinna. Farage förstod att Johnson skulle leverera Brexit, men inte en fullständig,  ren Brexit, men det var nog. Han lade sina egna personliga ambitioner åt sidan och väljarna slängde ut det inkompetenta Labour Party och den inkompetenta socialisten Jeremy Corbyn.

Corbyn är borta och han vet det.  Väljarna vet det. Den som ersätter honom i partiet kommer att stå närmare Tony Blair än Corbyn.  Deras Vänster-falang är nu begravd och mer än någon annan är det Nigel Farage som ligger bakom händelserna.

2016 hjälpte han till att övertyga väljarna i Storbritannien att lämna Europeiska Unionen.
   Utan honom skulle inget av detta ha hänt. Utan honom skulle det inte ha varit någon omröstning om att lämna EU 2016. Utan honom skulle Boris Johnson inte ha kunnat slutföra detta och samtidigt bli av md Jeremy Corbyn.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.