18 december 2019

Trump tweetade: Be en bön !

Bloggen har haft datorproblem i dag men här kommer lite info. om dagens stora händelse:

I dag, onsdag 18 december, när de flesta amerikaner förbereder sig för nästa veckas julfirande, har Nancy Pelosi beslutat att avsluta jobbet och rösta om att Trump ska åtalas (impeachment) 

The House of Representatives drog igång  klockan 9 och det beräknas debattera i sex timmar innan man röstar om två påståenden om brott.
Trump står inför två anklagelser: en är maktmissbruk som härrör från påståendet att hans försök till ”quid pro quo” med Ukraina om Bidens medverkan. 
Den andra artikeln kallar man “Hinder av Congress”, baserad på administrationens policy att råda anställda i White House och medlemmar i Trumps krets att ignorera stämningar från Congress genom att åberopa exekutivt privilegium.

Även om det här spektaklet inte betyder någonting för de flesta av Trumps anhängare, såväl som för många amerikaner som helt enkelt inte har övertygats av Dems. argument och tjat om hur Trump förmodligen brutit mot konstitutionen, kommer han ganska säkert att bli den tredje amerikanska presidenten som blir åtalad,  enligt Bloomberg.

Pelosi har antalet som behövs för att åtala Trump på en ren partipolitisk grund. Många “moderat” -Democrats inklusive flera från distrikt som stödde Trump 2016,  har kommit ut offentligt till stöd för åtalet.

I en sista ansträngning för att få så många Dems. som möjligt att ändra sig, uppmuntrar Republicans sina väljare - i distrikt som vanns av Democrats 2018 men som röstade för Trump 2016 - att överösa sina representanters kontor med uppmaningar som kräver att de motsätter sig anklagelserna.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.