03 december 2019

Trumps kampanj utesluter Bloomberg News från sina massmöten


President Donald Trumps valkampanj har spärrat Bloomberg News från sina kampanjmöten  och andra offentliga evenemang,  med hänvisning till vad man  kallar en “partisk bevakningspolitik från medieföretaget”, för en av hans democrat-rivaler.

Nyhetsorganisationen, som ägs av miljardären och presidentkandidaten Michael Bloomberg, har förklarat att den inte kommer att granska den fd. borgmästaren i New York eller någon av de andra förhoppningsfulla Democrats inför partiets 2020-nominering - men man kommer att fortsätta att hålla ögonen på Trump.

Trumps kampanjorganisatör säger:

"Eftersom de har förklarat sin partiskhet så öppet kommer Trump-kampanjen inte längre att ha representanter  för Bloomberg News på möten eller andra kampanjevenemang,  Vi kommer att avgöra om vi ska samarbeta med enskilda reportrar eller besvara frågor från Bloomberg News från fall till fall."

Blombergs chefsredaktör svarade:

"Anklagandet om partiskhet kunde inte vara längre från sanningen," sade han. "Vi har täckt Donald Trump rättvist och på ett opartiskt sätt sedan han blev kandidat 2015 och kommer att fortsätta göra det,  trots de restriktioner som Trump-kampanjen sätter."

Under en stor del av 2016 kampanjen vägrade Trump att ge media-formation till The Washington Post, BuzzFeed, Politico och andra tidningar vars täckning han ogillade.
Reportrar manövrerade runt svartlistan genom att gå in tillsammans med allmänheten. Trump upphävde förbudet två månader före valet.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.