06 december 2019

“Vi har inget val”, säger Pelosi

 Nancy Pelosi tillkännagav i går att hon ber kommittéerna att fatta beslut om att åtala president Donald Trump och göra honom till den tredje presidenten i amerikansk historia som utsatts för den åtgärden.

"Fakta är uppenbara,” sade Pelosi. "Presidenten missbrukade sin makt för sin egen personliga politiska vinning.”
"Hans missgärningar drabbar hjärtat av vår konstitution," tillade hon. ”Vår demokrati står på spel. Presidenten lämnar oss inget annat val än att agera. ”

The House Intelligence Committee, som genomförde en tvåmånaders undersökning av Trumps beteende, röstade i tisdags för att presentera en 300-sidors rapport till House Judiciary Committee.  Den kommittén har i uppdrag att formellt rekommendera anledningar för “impeachment”  och höll sin första utfrågning på onsdagen, för att utbilda medlemmar - och allmänheten - om “impeachment.”

Tre juridiska experter, alla typiska democrats,  vittnade om att Trumps agerande gav grund för åtal.  En fjärde expert, utsedd  av Republicans,  sa att The House yrkade på detta alltför snabbt och att de inte har bevisat sitt ärende.
I onsdag i ett möte för enbart democrats frågade Pelosi sina kollegor "Är du redo?"
Svaret var ett rungande Ja.

Trump tweetade att Dems. inte har något ärende och att de skadar landet, men uppmanade dem också att snabba på.

"Om ni ska åtala mig, gör det nu, snabbt, så att vi kan ha en rättvis rättegång i Senaten, och så att vårt land kan komma i ordning igen,” sade han och tillade att han kommer att kräva att ordförande Adam B. Schiff (D-Kalif.) ska vittna och kanske också Pelosi själv.

Om The House röstar för att åtala, kommer Senaten att hålla en rättegång, förmodligen i januari.
Det behövs att två tredjedelar av senatorerna är överens om att förklara Trump skyldig för att sparka honom från presidentposten och eftersom Republicans har majoritet i kammaren verkar det för närvarande mycket osannolikt.

Democrats börjar känna trycket och att de tappar kontroll över det riskfyllda spelet. 
 En reportrar frågar Nancy Pelosi om hon hatar president Trump, och om hela den här karusellen egentligen inte handlar om Democrats antipati mot honom. Hon svarar på ett sätt som är ännu mindre övertygande av hennes bisarra gester:


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.