16 maj 2020

Det dyraste lagförslaget någonsinRepresentanthuset antog på fredagskvällen ett förslag om att  3 triljoner dollar ska delas ut for att ge ekonomisk hjälp till de som förlorat mest under nationens lockdown  Det är det mesta som någonsin godkänts av det organet i historien. Democrats hyllade det som det som absolut behövs för att hantera pandemin och dess ekonomiska påverkan. .

Förslaget antogs med 208- mot 199. Fjorton dems gick emot sitt parti och röstade "nej", medan en republican, Rep Pete King of New York, bröt med GOP och röstade "ja."

"Jag är stolt över," sade  Nancy Pelosi efter att det gick igenom. ”Jag är så stolt över mina medlemmar. De gjorde bara något så monumentalt för det amerikanska folket - för deras hälsa, för deras liv, för deras försörjning och för vår demokrati. Vi kunde inte vara  gladare. ”

Till skillnad från de första fyra hjälpförslagen , som antogs med överväldigande tvåpartsstöd, hade detta paket på 1 815 sidor utarbetats enbart democrats det hotas av demokraterna enbart och White House hotade att injägga veto mot det och det fördöms av GOP som en "liberal önskelista" som är död vid ankomst i Senaten. 
Inte ens Pelosi kunde inte få alla sina medlemmar ombord. De mest liberala medlemmarna i partiet menade att  förslaget inte skulle bli stort nog , medan mitten-medlemmar i vissa distrikt sa att de inte kunde stödja en proposition som var för partisk och dyr.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.