23 juni 2020

Vitt Privilegium

Av misstag råkade jag se denna artikel,  skriven av en ung, mycket okunnig svensk dam. Här är kontentan:
Jag själv är en vit kvinna. Jag inser vilket privilegium det är att födas vit.
För inte fan går jag runt och oroar mig över att jag själv eller någon i min familj någon gång ska möta samma öde som Floyd, Garner, Brown eller Scott gjorde.
Vendela Lönnqvist

Atlantas lokala tidning AJC, släppte otroligt nog igenom denna fråga från en ung svart man angående upploppen:
”Denna stad har styrts av svarta människor hela mitt liv. Varför är vi fortfarande fattiga?

Jag önskar V. Lönnqvist kunde förstå mitt svar:

"Kanske beror det på att det har varit fel svarta människor som styrt.  Dina valda ledare är inte där för att göra saker bättre för dig. De är där för att göra saker bättre för sig själva.  Democrat-partiet vill hålla dig fattig, outbildad och beroende av Regeringen. - mao. en användbar idiot.
De statliga skolorna är inte till för att utbilda, utan för hjärntvätt och ett jobb för lärare. Lärarförbunden bryr sig inte om ifall du blir utbildad.

Låt mig nu ställa några frågor till denna unge man:
Har du växt upp med en ensamstående mamma?
Vet du vem din far är?
Hjälpte han dig när du växte upp eller var han bara en sperma-donator?
Var din mamma tonåring när hon började få barn?

Om du svarade ja på någon av ovanstående frågor är det därför du fortfarande är fattig. Den största orsaken till fattigdom i detta land är människor som har barn utanför äktenskapet som de inte har råd med. Antalet utomäktenskapliga barn i det svarta samhället är 75%. Tre fjärdedelar av svarta barn föds utanför äktenskapet. De flesta av dem växer upp med ensamstående mödrar, som började få barn när de var tonåringar. Deras mödrar gjorde samma sak.

Nu några fler frågor.
Fullföljde du skolan och tog examen?
Kan du läsa, skriva och prata standard-amerikansk engelska?
Har du någonsin haft ett jobb?

Om du svarade nej på någon av dessa frågor är det därför du fortfarande är fattig. Du kan inte förvänta dig att svarta politiker hjälper dig. Du måste hjälpa dig själv genom att få en utbildning och utveckla en arbetsetik. Tyvärr fick du ofta höra att göra bra ifrån sig i skolan var att “agera vitt". Tja, kanske om du agerar som en vit kan du få något av det vita privilegiet jag fortsätter att höra talas om.

Fler frågor:
Är du med i ett gäng?
Är dina förebilder rappare, idrottare, hallikar och droghandlare?

Om du svarade ja, är det därför du fortfarande är fattig.
USA integrerade skolor så att de svarta kunde få samma utbildning som vita barn.  De fick jobbpreferenser med kvotering,  som nu bytt namn till mångfald (Diversity!) Man har sänkt standarden så att de kan komma in på college. Och naturligtvis har de stöttats med bostäder, socialbidrag och matkuponger.
Men det räcker aldrig.

 De begår majoriteten av brotten, men på något sätt är det de vitas fel. De förstör sina bostadsområden med upplopp och plundring och klagar sedan över att det inte finns mat.

Nu vill de ha ersättning för någonting som hände för 160 år sedan.

Den arbetande amerikanen betalar ersättningar med bostäder, socialbidrag och matkuponger.
 Sedan tillkommer kostnaderna för att bygga upp stadsdelarna ni förstör regelbundet när ni gör upplopp.
Jag är trött på att du skyller på mig för att du är fattig. Det är inte mitt fel och jag är trött på ditt gnäll och dina brott och dina upplopp. Du kan lyckas om du anstränger dig och tar ansvar för dina handlingar.
Som någon en gång sa: "Vänd på kepsen, dra upp byxorna och ta ett jobb."

Vad gäller Black Lives Matter-tramset dödas fler vita av svarta än tvärtom. När det gäller brott mellan olika raser är svarta på topp. Kolla in detta diagram.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.