01 augusti 2020

Helena Edlund: Det svenska tillståndet

"Svenskarna har nu att välja mellan uppror och underkastelse"
"Var ska vi bo som bor i Sverige söka asyl?" frågade hon sig på sin blogg i januari.
“De svenska förhållandena är synnerligen verkliga. "Vi måste nu förbereda oss för en kontrollerad kraschlandning av Sverige,"  menade hon i en  i en text på sin blogg i januari,  TRE gånger har pastor Edlund varit tvungen att flytta av säkerhetsskäl.
Den politiske adelns Stalingrad
Det multikulturella experimentet är ett ynkligt haveri, det finns 3,2 miljoner främlingar i landet, och det är uppenbart att det enda skälet till att det inte avbryts och dras tillbaka är att för många miljarder och för mycket prestige har investerats i det. Och att det logistiska jobbet nu är oöverkomligt.
 De utbildade klasserna måste mena att det är bättre för Sverige att gå under än att förlora ansiktet.
”Suicidal fåfänga ” är förmodligen ordet. Antagligen inser de också att det kommer att bli Den Politiske Adelns Stalingrad, och att mycket få kommer att överleva det. Sveriges elit befinner sig i en psykos som förvärras varje dag. Den vet, att först om den flyr kommer hunden att bita dem i hasorna. De är handlingsförlamade och under tiden kraschar den svenska  modellen från tio kilometers höjd. Om en pandemi kommer på toppen, kan belastningen välta. För sent för att rädda Sverige, men kanske Sveriges grannar. 

Helena är präst. Då hon försvarade kristendomen och kritiserades islamister, blev hon kallad racist och nazist. Se också Svenskarna lämnar de större städerna ”kan icke förstå varför”.
Här de danska länkarna– 

Har vi fortfarande folkstyre i vårt land? Journalisten och författaren Anders Isaksson diskuterar vad som händer när politiken förvandlas från ett förtroendeuppdrag till ett yrke. Börd, släktskap och äktenskap med rätt personer har blivit en merit i sig själv.  Så var det förstås inte tänkt när demokratin växte fram som en motsats till de tidigare århundradenas stånds- och fåtalsvälde. När den politiska societeten växer sig stark kan den liknas vid en politisk klass, ja rentav en politisk adel, som gjort stat och kommun till sin egen försörjningsbas. Anders Isaksson ger i denna omtumlande debattbok exempel ur vår svenska verklighet och visar på vägar att förstärka det demokratiska inslaget.

Tack Gerda! 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.