12 november 2020

"Att göra förutsägelser är svårt, speciellt om framtiden"

 

 

Det kommer att ske en omräkning i Georgia den sista november och det involverar bara rösterna för Trump och Biden.

Möjligheten är stor att Trump vinner.  Det beror på de 132 000 röster som kan vara ogiltiga. De kommer från  Fulton County, Atlanta och om de underkänns vinner Trump.

Detta kommer att skapa problem med en motreaktion från demokraterna i omvalet den 5 januari i de två senator-valen.  Demokraterna kommer att säga att valet var stulet. Med andra ord, om de stjäl valet och republikanerna kommer på dem och avslöjar vem som verkligen fick de totala rösterna, kommer det att betraktas som en stöld.


En uppskattning av hur mycket pengar demokraterna behöver för "runoff" (senator-omval) är 200 miljoner dollar.  Det  är otroligt. Republikanerna kommer att försöka matcha det och pengar kommer att strömma till Georgia från hela landet.
Runoff sker när många kandidater kämpar om samma plats och ingen får 50% plus en röst dvs. majoritet.  Då sker ett omval mellan de två som fått flest röster.
Det som blir avgörande för statistiken är valdeltagandet för svarta väljare i Atlanta. Normalt röstar de inte i specialval men de ställde upp och röstade mot Trump för det var viktigt. Här är bedömningen från en svart väljare i Atlanta.

     Republikanska väljare ställer vanligtvis upp i högre antal i specialval och omval än väljarna till Vänster, och demokraterna kommer inte att ha Trump på valsedeln för att motivera dem.

Men detta kommer att förändras om Biden förlorar i omräkningen av presidentrösterna. Hämnd kommer att vara mycket motiverande i de svarta samhällena och är ett kraftfullt politiskt motiv. Demokrater kommer att vilja ge igen för vad de betraktar som stöld.


Detta kanske fortfarande inte räcker för att besegra Perdue (R) som fick knappt 50% av rösterna.  Det som hindrade honom från att vinna var Libertarian-kandidaten, som fick över 2% av rösterna. Men han kommer inte att delta i omvalet i januari.
  Demokraten som kandiderar mot Loeffler (R) är svart och inte bara svart; han är en minister. Han är inte bara en minister; han är minister för Ebenezer baptistkyrkan, där Martin Luther King, Sr. var pastor i årtionden.

Eftersom The House of Representatives är helt i demokraternas händer, även om Trump vinner, kommer han inte att kunna få igenom någon lagstiftning.  Det spelar ingen roll om senaten är uppdelad 50-50.  Pence kommer att ha den avgörande rösten, men det kommer bara att gälla lagstiftning som har kommit från Representanthuset och det blir inte mycket.

Däremot, om Trump vinner i Georgia, men inte lyckas vinna tillräckligt med valröster i de andra viktiga staterna kommer Biden att väljas.  Om det händer gynnas Demokraterna av en 50-50 splittring i senaten.  Harris kommer att ha den avgörande rösten.

Så det står och faller med Perdue.  Om hans segermarginal räcker för att besegra Ossoff, som aldrig tidigare har valts till ämbetet, kommer det att bli en republikansk majoritet 51-49 i senaten. Republikanerna har råd att förlora Loeffler.  Men om Perdue också förlorar, kommer Biden att kunna driva igenom de lagar han anser viktigast. 


Jag har skissat det värsta som kan hända om Trump vinner i här i Georgia, men det inte räcker för att ge honom presidentposten.  Motreaktionen från demokraterna kan bli tillräcklig för att besegra båda  republikanska kandidaterna.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.