26 januari 2021

Amerika är splittrat över Bidens möjlighet att ena landet

En ny studie visar att endast 20 procent av USAs befolkning tror att den nya presidenten kan göra det.
( ABC News / Ipsos-undersökning). Hela 43 procent har litet eller inget förtroende för att den nya administrationen kan förena landet. 


Många politiker från båda partierna menar att Domestic Terrorism Prevention Act of 2021 är en av de mest splittrande åtgärder som presenterats.  Lagförslaget introducerades i The House i förra veckan i efterdyningarna av protesterna vid Capitol Building.

Tidigare presidentaspirant Tulsi Gabbard sa om den föreslagna lagstiftningen: "Det kan undergräva våra medborgerliga friheter, våra rättigheter i vår konstitutionen."

President Joe Biden reste direkt från sin invigningsceremoni till White House där han satte sig vid ett skrivbord i Oval Office och inom mindre än två timmar undertecknade han 17 verkställande order och två kansli-åtgärder som fundamentalt förändrar vår demokratiska regerings kurs och dramatiskt förändrar det amerikanska samhällets natur.  Om det inte det var nog,  tillkännagav Biden också sin plan att fortsätta underteckna verkställande order under resten av denna vecka.

Höjdpunkterna i Bidens förräderi är att bevilja rösträtt för odokumenterade, olagliga utlänningar och inkludera dem i folkräkningar och han upphävde också reseförbudet från kända terroristmuslimska länder.
Under det senaste århundradet har presidenter förlitat sig på verkställande order för att göra saker som inte godkänts av kongressen.

Nya presidenter har verkligen utnyttjat det.  I januari 2017 satte Donald Trump ett nytt rekord,  för antalet verkställande åtgärder som utfärdades av en ny president under hans första vecka.  14 stycken vilket var en mer än de 13 som utfärdades av hans omedelbara föregångare, Barack Obama, i januari 2009. 
Vi ser nu många konservativa webbplatser där man säger att allt är förlorat.  "Kommunisterna har tagit över! Amerika är dömt! Det är över!

Så farligt tror jag inte att det är.

 Biden har majoritet med en röst som är beroende av Kamala Harris. Han är en gammaldags politiker som inte åstadkommit just någonting på över 40 år.  Han är en del av systemet. Han var aldrig smart. Han var aldrig aggressiv. Han var känd som "den som gjorde bort sig. Han togs aldrig på allvar av någon. Han har ingen agenda. Han har ingen politisk filosofi. Och nu, vid 78 års ålder, ska han styra landet. Han låter som ett tomt skal. Det beror på att han är ett tomt skal. Det finns ingen där. 

Jag tror inte att vi behöver oroa oss så mycket för Biden och hans kompisar. Det kommer att bli som vanligt i Washington. . . tills pengarna tar slut.
De kan låna från allmänheten, från Federal Reserve och från skatter som tas ut för att stödja Medicare, socialförsäkring och federala pensioner. Men de kan inte ta mer än 20%.

    Don't tax you.
    Don't tax me.
    Tax the guy behind the tree. 

Detta är inte kommunism. Detta är den välfärdsstat som väljarna godkänner.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.