28 januari 2021

Biden går på i ullstrumporna

 

Under hela sin kampanj lovade Biden att inte förbjuda den typ av oljeutvinning som kallas fracking, men redan i onsdags utfärdade han en verkställande order för att förbjuda fracking på federalmark.  Han kallar dagen “Climate Change Day.”

Han hävdade också att han kommer att skapa jobb med sin vänsteragenda.
"Det är inte dags för små åtgärder", sa Biden. ”Vi måste vara modiga. Så låt mig vara tydlig, det inkluderar att återuppliva ekonomierna i kol, olja och gas och kraftverk. Vi måste börja med att skapa nya bra betalda jobb. ” 

Det är dock oklart hur demokraten planerar att göra det. Experter sade att hans klimatpolitik redan har haft en negativ inverkan på ekonomin genom att hota tusentals jobb.

Enligt Steve Milloy - tidigare medlem i Trumps  EPA (Environmental Protection Agency ) och grundare av junkscience.com -  kan det federala frackningsförbudet göra Amerika mer beroende av energi-import jämfört med länder som Ryssland och Kina.
"Effekterna kommer att kännas rikstäckande eftersom anledningen till att vi fortfarande har $ 2 till $ 3 bensin per gallon är på grund av fracking," uppgav Milloy. "Om Joe Biden lyckas bli av med fracking kommer bensinen att kosta 8 till 10 dollar.  Det kommer att bli ekonomiskt förödande.

Denna order är bara den senaste i en rad katastrofala ekonomiska beslut som Biden antog som en del av sin klimatagenda. Tidigare denna månad upphävde Biden tillståndet för Keystone XL-oljeledningen, vilket gör att 20 000 personer blir utan arbete.

"Det är en helt meningslös förlust av jobb, det kommer att kosta miljarder dollar i skapandet av nya oljebrunnar, miljarder dollar i statliga och lokala skatter, och allt utan anledning," tillade Milloy. "
Oljan som han försöker blockera från att raffineras i USA kommer att transporteras över gränsen med tåg i stället för rörledning,  vilket är farligare."


På dag ett av hans presidentskap ändrade Biden president Trumps beslut att dra sig ur Paris klimatavtal. President Trump dömde ut överenskommelsen för att den hotar amerikanska arbetare och tvingar USA att vara mindre energi-oberoende.

"Parisavtalet var inte utformat för att rädda miljön, det var avsett att krossa den amerikanska ekonomin", sade president Trump. "Jag vägrar att ge upp miljoner amerikanska jobb och skicka triljoner amerikanska dollar till världens värsta förorenare och miljöförbrytare för det är vad som skulle ha hänt."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.