26 januari 2021

Biden öppnar gränserna

 Joe Bidens team av översittare har beordrat Customs and Border Protection (CBP)  att stoppa all konstruktion av gränsmuren mellan USA och Mexiko.
President Donald Trump hade säkrat miljarder dollar för att finansiera byggandet av muren.  Under de senaste fyra åren, trots strider och motsättningar byggdes cirka 725 km. av muren längs den amerikanska södra gränsen.

Byggstoppet på tisdag överensstämmer med Bidens verkställande order som stoppar alla projekt där pengar flyttades från militära projekt till gränsen.

Texas Democrat Rep. Henry Cuellar:
"Detta är ett viktigt steg i vårt arbete för att stoppa byggandet av den ineffektiva och slösaktiga gränsmuren och reparera de problem som gränsområdena har upplevt de senaste fyra åren. Vårt arbete fortsätter dock. Jag håller fast vid mitt engagemang att arbeta med den nya administrationen tills varje byggnadsavtal sägs upp och all byggpersonal lämnar våra gränssamhällen.

3 Kommentarer:

elina sa...

Ska han ta ner alla andra presidenternas murar också? Var och en har ju byggt en bit, även helgonet Obama tror jag.

Berit sa...

Allt som går tokigt kommer att vara Trumps fel

Anonym sa...

Verkar som om Ken Paxton vill ha ett ord med i laget?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.