11 januari 2021

Demokraterna skapar möjligheter för Trump att komma tillbaka

 

Amerika befinner sig nu i ett tidigt skede av en politisk revolution. Det började med valet av Donald Trump. Det eskalerade med valresultaten den 4 november och nu är det på väg att eskalera igen.

Jag tror att det som har hänt i USA sedan den 4 november 2020 kommer att betraktas av framtida historiker som ett vägskäl.  Det har att göra med att tiotals miljoner väljare har tappat förtroendet för det politiska systemet och ser det inte som legitimt längre.  Jag vet inte hur många människor som är orubbliga Trump-anhängare, men jag tror att det är säkert att säga att det är över 20 miljoner. De utgör inte en enhetlig politisk grupp i dag eftersom de inte har några ledare -  de är inte organiserade - men deras hat för etableringen, som hatar dem tillbaka, kommer att påverka amerikansk politik från och med nu.

Och när ekonomin kraschar, när Medicare och Social Security driver den federala regeringen i konkurs, kommer vi att se hur befolkningen totalt tappar förtroendet för det nationella etablissemanget. Tiotals miljoner fler väljare kommer att följa dagens Trump-anhängare och sluta lita på centralregeringen. 

Det är då den här påbörjade amerikanska revolution kommer att ta fart.  Jag tror inte att det kommer att bli våldsamt.  Det kommer att vara funktionellt och ta ifrån Washington makten.
 


3 Kommentarer:

Rune sa...

Mitt intryck av det hela från min horisont är ju att domstolarna inte gjorde några allvarliga försök att utreda vittnesmålen om valfusk. Detta måste ju i så fall ha gjort ett mycket starkt intryck på Trump-anhängarna för all framtid? Och inte bara dem, utan också i förlängningen på alla röstberättigade i USA?

Berit sa...

Du har absolut rätt, Rune. Det är vad mina bekanta pratar om. Många säger att de aldrig kommer att rösta igen eftersom deras röst inte har någon betydelse.

Anonym sa...

Det tyngsta skälet är ändå att, så länge domstolarna inte undersökt omständigheterna kring valfusket har socialisterna STULIT min röst. Kan jag inte lita på att min röst räknas så får väl befolkningen försöka säkerställa det på enklaste vis.
Därför är enligt min uppfattning John SCOTUS Roberts det Amerikanska folkets största förrädare och det har han varit länge, alltför länge.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.