04 januari 2021

Det Nya Året

 

En mycket viktig vecka börjar nu. Nancy Pelosi vann platsen igen som Speaker of the House i den nya kongressen med 216 röster mot 209  för den republikanska utmanaren Kevin McCarthy.

I morgon kommer Georgia att rösta om de två platserna i amerikanska Senaten vilket kommer att avgöra vilket parti som har majoriteten.

På onsdag avgörs Electoral College val i Senaten med vice president Mike Pence som övervakar öppnandet av kuverten.

Det vanliga traditionella förfarandet av att räkna varje stats representanter kommer att bli omtvistat i år, eftersom republikanska senatorer  planerar att utmana listan som man går efter. (mer uppgifter om det senare )  

Den här veckan planerar också en miljon Trump-anhängare att komma till Washington DC för att delta i onsdagens rally: "Stoppa valstöld!"

Oavsett vad som händer i Washington den här veckan kommer det att gå till historien

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Tack Berit, svenska media tycks fortfarande inte förstå vad som försiggår i Washington.
De skriver en evigt massa invecklat dravel som inte har något sammanhang.

Anonym sa...

Berit,
Tolv senatorer och 140 kongressledamöter kommer nu att protestera mot det officiella valresultatet. Mitch McConnell har därför tillsammans med Nancy Pelosi infört helt nya regler över vilka som skall besluta i frågan. Nancy Pelosi har sagt att oavsett vilka bevis för fusk som än presenteras så kommer Joe Biden att beslutas vara den nya presidenten - dvs. bevis eller debatt har ingen betydelse för hur hon och majoriteten i representanthuset och senaten (inklusive förrädaren Mitch McConnell) kommer att besluta. Därmed tar de ifrån Electorial College (dvs. folken i de enskilda staterna) deras konstitutionella rättigheter och överför dessa till kongressen. Enligt kontitutionen så tillkommer det enbart vicepresidenten att öppna kuverten och läsa upp rösterna. Och han har då rätten att välja de röster som är konstitutionella och avvisa de röster som är icke-konstitutionella. Men som sagt, han kan naturligtvis fega ur. Men varför skulle han göra det? Vad får då Amerika, de kristna och republikanerna för framtid? Jag håller med om att många människor saknar mod och bara tänker på sina egna förmåner. Men är detta beteende verkligen att skydda sin egen position? Inser man inte att man snart blir inträngd i ett litet hörn utan möjlighet att komma undan?
https://www.youtube.com/watch?v=aMdr7lPh6Cs
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.