14 januari 2021

Facebook tystar Ron Paul


 I måndags blockerade Facebook Ron Paul från hans egen sida. Avstängningen kom bara några timmar efter att fd. kongressledamoten och den ledande libertarianen  lade ut en artikel där han kritiserade Twitter och Facebook för att de stängt av president Donald Trump från sina plattformar.
"Förra veckans massiva rensningar av sociala medier - som började med president Trumps permanenta blockering från Twitter och andra ställen - var chockerande och skrämmande,  särskilt för oss som värdesätter yttrandefrihet och det fria utbytet av idéer", skrev Paul. ”Motiveringen för att stoppa Trump från att nå ut till en stor del av den allmänna opinionen var meningslösa och processen var allt annat än transparent. Ingenstans i president Trumps två "förolämpande" tweets, till exempel, uttrycktes en uppmaning till våld uttryckligen eller underförstått. "

"Utan någon annan förklaring än att jag "upprepade gånger har stridit mot vår gemenskapsstandard "har Facebook blockerat mig från att hantera min sida," meddelade Paul på Twitter. "Vi har aldrig tidigare fått meddelande om att vi bryter mot gemenskapens normer och ingenstans identifieras den kränkande posten."

Det började 2016 efter att Milo Yiannopoulos avstängdes. Han var en provokatör som hade fått många anhängare på sociala medier.
Två år senare hände samma sak med Alex Jones, en radioprogram-värd och konspirationsteoretiker, som  förbjöds av Twitter och Facebook.
Censuren skulle naturligtvis inte ta slut med Alex Jones och Milo Yiannopoulos.Men den iver som Big Tech nu visar för att tysta motstånd kan ha överraskat även de som varnade för att det inte skulle sluta med Jones.
 Det var chockerande att förbjuda USA: s president. Att förbjuda Ron Paul är skrämmande. Det är meningslöst. Paul är en man med principer.  Han är 85 år och inte aktiv i politik. Paul uppmuntrar inte till våld och han är inte ett hot mot någon.

Hur gick vi från att förbjuda Alex Jones till Ron Paul inom två år?
Svar:
”När vi börjar göra undantag från en universell princip / allmän regel börjar vi underminera den; det blir lättare att göra ytterligare undantag, ”(Dan Sanchez 2017)

Twitter och Facebook har för länge sedan övergivit tanken att de är plattformar för yttrandefrihet.  De säger öppet att det är deras jobb är att se till att användarna är "säkra", vilket de gör genom att tillämpa "regler" som de själva väljer.
Den idén håller inte. (Jag behöver inte Facebook eller Twitter för att skydda mig från idéer eller diskussioner, och jag misstänker att de flesta individer känner på samma sätt). Men genom att blockera Ron Paul blir det helt klart att "säkerhet" inte är målet för Big Tech. Jag misstänker att det aldrig varit.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Ron Paul frågade den korrupte Bernanke (fd. FED chef)om Guld var pengar. Fortfarande inget svar. Det är många år sedan och pajasarna kommer med ett svar först nu?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.