03 januari 2021

Mike Pence och hans plikt

 

 Det är många som hoppas och ber att VP. Mike Pence kommer att underkänna valresultaten från de omtvistade staterna, för att det är hans oinskränkta rätt att acceptera eller avvisa dessa röster. 

Det har hänt tidigare (1800 och 1824 ),  efter att ingen kandidat vunnit majoriteten i electoral college och 1876 avgjorde en särskild 15-personers kommission det omtvistade valet.
Det senast var när Supreme Court dömde mellan Bush och Gore år 2000 och avgjorde kontroversen över  en automatisk omräkning i Florida.  


Vi har helt klart en tvist i Kongressen om sju stater. Pennsylvania uppmanar McConnel att protestera. Sidney Powell uppmanar alla republikaner att invända, vilket inte kommer att hända. Samtidigt svär Georgia att alla påståenden om en konspiration är ogrundade.

Det sägs att Trump fortfarande har domstolsärenden som kommer att gå till Supreme Court och man hävdar att tack vare vad som hände i Texas vet han nu hur man ska göra det på ett bättre sätt. Om det är rätt eller inte kan jag inte avgöra, men Barr avgick den 23:e,  så han kan nu vara ett vittne. Barr är en del av Deep State och kommer aldrig att hjälpa Trump. 

Trump är inte intresserad av att ta till "lösningar" som att tex. sända in militären så allt han kan göra är att hoppas på Pence och frågan är om Pence också kommer att göra som Barr och hugga Trump i ryggen? Han var kongressledamot så han känner till spelets regler.

Trumps ödesdigra misstag var att han omgav sig med människor från etableringen eftersom han fick höra att de visste hur man driver en regeringen.  Var och en av dem ha satt krokben för Trump. Jag förväntar mig inte att Pence kommer att försvara landet men jag hoppas att jag har fel.

1 Kommentarer:

Berit sa...

( lördag.)
En grupp av elva republikanska senatorer har för avsikt att utmana valresultatet från de omtvistade staterna. Gruppen, leds av senator Ted Cruz (R-Texas),
VPs stabschef Marc Short sade till reportrar att Pence är "öppen för att överväga planerade invändningar från republikanska medlemmar och senatorer angående röstlängderna som favoriserade Joe Biden."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.