13 januari 2021

Nu börjas det igen

 

 USA: s Representanthus kommer att fortsätta med åtalet (impeachment ) av Donald J Trump. Det är första gången i historien som en president har blivit åtalad två gånger men vem vet, det kan bli en tredje gång innan veckan är slut. Den här gången säger man att anledningen är att han uppviglade till våld i Capitol-byggnaden.

De kommer att ha två timmars debatt om åtal under eftermiddagen i dag, innan de går till en omröstning som bara behöver en enkel majoritet.
Fem republikaner inklusive den som står på tredje plats som House GOP-ledare, Liz Cheney från Wyoming, meddelade att de kommer att rösta för att Trump ska åtalas.

Senatens majoritetsledare, Mitch McConnell,(R)  stöder också demokraternas åtal mot Trump och säger att han är "färdig" med honom och "rasande".
The House röstade sent på tisdagen om att anta en resolution som uppmanade vice president Mike Pence att åberopa  25th Amendment för att göra sig av med president Trump.

Omröstningen (223-205) sågs som symbolisk eftersom Pence redan hade sagt att han inte skulle vidta sådana åtgärder. (25 Amendment går ut på att Trumps kabinett skulle rösta om han är kapabel att göra sitt jobb eller inte.)

Nancy Pelosi chockade många i Washington genom att utse Eric Swalwell till chef i anklagelsen av president Donald Trump fast Swalwell fortsätter att möta krav på att han ska avlägsnas från House Intelligence Committee på grund av hans påstådda intima förhållande med en kinesisk spion. Swalwell har legat lågt för att undvika frågor från media och allmänheten, men han kommer nu att vara en av dem som driver åtalet mot presidenten.

Eric Swalwell träffade han spionen Fang Fang eller Christine Fang, 2011. Hon samlade inte bara in pengar för Swalwell utan hade enligt uppgift ett personligt förhållande med honom. Hon jobbade också framgångsrikt för att hans kontor skulle ta in en praktikant. Han bröt med henne 2015 efter att FBI kontaktade honom. Pelosi nämnde inte skandalen när hon presenterade Swalwells referenser.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Har inte USA historien till närmelse väl uppdaterad men så mycket är klart att William ”Bill” Ayers blev aldrig stoppad för sina illdåd. Det straffar sig nu.

elina sa...

Demokraterna kör förtroendet för USA till botten, börjar likna en bananrepublik. Kina klappar händerna i smyg och ryssar har öppnat skumpan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.