24 januari 2021

Ny skatt på antalet mil vi kör?

 

Den inkommande transportsekreteraren Pete Buttigieg gillar idén.

”Mycket har nyligen föreslagits om tanken på en skatt baserad på antalet mil vi kör. [vehicle miles traveled VMT].  Men det väcker naturligtvis oro och det finns fortfarande några tekniska frågor som måste lösas."
Han vill också  höja den federala bensinskatten och säger att den måste anpassas till inflation.

Staten Virginia har börjat ta ut en avgift på bensin- och dieselbilar för användningen av motorvägar. Summan varierar beroende på hur bränsleeffektiv regeringen bestämmer att fordonet är och staten kan justera skattesatsen som de vill.

När Buttigieg försökte bli demokratisk presidentkandidat 2020, ville han helt förbjuda försäljning av bensin - och dieselfordon i USA från år 2035.

Vice president Kamala Harris, som hoppade av president-tävlingen 2020 innan ens de första rösterna kastats, hade också en plan att kräva att alla fordon som såldes i USA skulle vara "utsläppsfria" fordon år 2035. Det ingick också i Joe Bidens planer men vid ett ospecificerat datum.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.