19 januari 2021

Taggtråd på alla staket över hela USA:s huvudstad

 

U.S.Capitol-område stängdes av tillfälligt på måndag under en repetition för invigningen av Joe Biden,  efter att en brand i ett läger för hemlösa bröt ut ungefär en mile därifrån och oroade säkerhetspolisen i en redan uppskakad stad.

Larmet avbröt repetitionen inför onsdagens invigningsceremoni - en övning som äger rum vart fjärde år och där stand-ins spelar rollen som president och andra viktiga personer och US Marine Corps Band går i takt och övar "The Star-Spangled Banner" som ska framföras av Lady Gaga. Repetitionen återupptogs igen åtföljd av helikopter-övervakning.  


President Donald Trump har vägrat att delta i invigningen. Det är första gången en sittande president inte har deltagit sedan Andrew Johnson. VP Mike Pence kommer att vara där liksom andra tidigare presidenter.1 Kommentarer:

Argus sa...

Verkar som en bra idé. Fast taggtråden sitter på fel sida. Vi kanske också borde hägna in Helgeandsholmen och Rosenbad. Man vet aldrig vad de små liven kan ställa till med om de slipper ut. ;-)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.