27 januari 2021

Trump ställs inför rätta igen

  Processen kallas Impeachment och straffet är begränsat till avskedande.  Det är inte ett straffrättsligt förfarande.
The House of Representatives röstade för "impeachment" vilket betyder att de anser att han inte skötte sitt jobb.
Dessa fem var Susan Collins, Maine, Lisa Murkowski, Alaska, Ben Sasse, Neb., Och Pat Toomey, Pa. och naturligtvis  Mitt Romney, Utah. 

Senatorer svors sedan in som jurymedlemmar på tisdag när Senaten röstade 55-45 för att avsluta debatten som senator Rand Pauls startade när han hävdade att rättegångsförhandlingen strider mot Konstitutionen nu när Trump inte har jobbet längre.
Paul hävdade att ”45 senatorer var överens om att denna bluff av en” rättegång ”strider mot författningen.  Det är fler än vad som kommer att behövas för att frikänna och för att avsluta denna partipolitiska process. ”

Senatens minoritetsledare Mitch McConnell, som har angett att han har ett öppet sinne om huruvida Trump ska dömas, röstade mot att avsluta debatten.
Rättegången kommer att skjutas upp till tisdagen den 9 februari.

Hela detta spektakel verkar vara en iscensatt enbart för att döma Trump och sedan förbjuda honom från att bli president igen.  
Rand Paul tror att hans resolution bevisar att det inte finns någon "chans" att Senaten kommer att finna Trump skyldig.

"Jag tror att det kommer att finnas tillräckligt med stöd för det" sa Paul till journalister på tisdagen. "Om 34 personer stöder min resolution att detta är ett förfarande som strider mot Konstitutionen visar det att de inte har stöd och vi slösar bort vår tid."


Senaten skulle behöva två tredjedels majoritet, eller minst 67 röster, för att döma presidenten.
Konstitutionen säger, "När USA: s president åtalas ska Chief Justice leda processen."  Chief Justice är John Roberts och han har meddelat att han inte kommer att göra det nu när Trump inte längre är president.

”Impeachment" är för att avlägsna någon från ämbetet och den som anklagas här har redan lämnat sitt ämbete.  Parti-demokrater håller på att dra ner vårt stora land i  hätskhet och ondska, till en nivå som aldrig har setts i vår nations historia, ”sa Paul före omröstningen.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.