07 januari 2021

Två äldre i Norge dör efter vaccinering


 Fler dödsfall har dykt upp i Europa bland personer som nyligen fått sin första dos av coronavirus-vaccinet.  Efter rapporter om en portugisisk sjuksköterska,  som dör strax efter att ha fått sin första dos, riktas vår uppmärksamhet till Norge, där två vårdhems-patienter har gått bort under liknande omständigheter.

Enligt RT var de avlidna bland de första i landet som fick Pfizer-BioNTech-vaccinet.  Medicinska myndigheter sade att de kommer att undersöka omständigheterna för dessa dödsfall för att försöka ta reda på om vaccinerna hade något att göra med det.  Norway’s National Institute of Public Health kommer att undersöka det.

"Vi måste bedöma om vaccinet är dödsorsaken, eller om det är en tillfällighet att det hände strax efter vaccinationen", säger chef Steiner Madsen i ett uttalande till pressen. På grund av deras höga ålder, är det möjligt att deras dödsfall inte var relaterade till vaccinet.

Cirka 400 personer dör varje vecka på norska vårdhem (man kan inte låta bli att undra hur många dödsfall i vårdhem som har felaktigt rubricerats som ”COVID-19 dödsfall”).
En rapport om biverkningar och potentiellt relaterade dödsfall har höjt ögonbrynen runt om i världen. 

I Israel smittades 100-tals personer med viruset efter att ha fått sin första dos av vaccinet.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Löfven har lovat att utvärdera dödsfallen i Sverige under ”pandemin” men först efter de allmänna valen 2022.

Anonym sa...

"men först efter de allmänna valen 2022"
Hur vet han att han inte är bortröstad ?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.