27 februari 2021

Skolorkestern övar

 Efter ett år av pandemin återvänder eleverna så sakteliga till skolan,  trots att lärarnas fackföreningar i det längsta motarbetat det.  Från Wenatchee, Washington:

    Du kan inte se dem le under maskerna, men elever vid gymnasieskolorna Wenatchee och Eastmont är glada över att vara tillbaka i skolan, även om det bara är deltid. ...
Måndagen är virtuell men tisdag till fredag, kommer varje student in i byggnaden antingen på morgonen eller eftermiddagen.
Eastmonts rektor kommenterar vad stängningarna har gjort mot barnen genom att hålla dem borta från skolan: 

”Jag säger att skadan är omfattande.Vi pratar om social-emotionell skada. Vi kommer att dras med dessa ärr i många år. ”  

Psykologisk skada som orsakas av coronavirushysteri kan fortsätta för eleverna även fast skolor delvis öppnas igen.
"Vi har skapat en miljö i den här byggnaden där det aldrig finns en anledning till att ett barn måste ta av sig ansiktsmasken."
Att vara tvungen att spela instängd i ett tält räknas tydligen som att ha masken på. Jag trodde först att detta var Babylon Bee.

Att växa upp i en värld där man tvingas vara isolerad från andra, där man lider brist på fysisk kontakt och inte kan urskilja ansiktsreaktioner ordentligt och vara instängd i ett tält...
     Vad kan gå fel?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.