10 april 2021

Grönt Fjant: "Pappersflaskor"

Det kallas att "gröntvätta". Vanliga vardagliga produkter får etiketten "miljövänliga" för att skilja dumbommarna från deras pengar. Detta ger en uppfattning om hur falskt det är:

     Innisfree, ett varunamn under Amorepacific, har tvingats förklara sina miljövänliga "pappersflaskor" efter att en kund klagade över plastanvändning och en "missvisande" etikett.

Missvisande ? Det är som att kalla Bidens avsiktliga lögner för felsägningar. "Hej, jag är pappersflaska" är tryckt på papperet som döljer en plastflaska.

   Plast är ett mirakelmaterial som gör våra liv bättre på otaliga sätt. Men plast är moraliskt fel enligt  miljö- trossatsen.

   

   På pappersomslaget finns information om hur man återvinner plastflaskan som är gömd inuti, vilken är bättre för planeten, eftersom den är gjord av mindre plast än andra flaskor.
Trots sin oärlighet är Innisfree inte den enda skurken här. Kunder som köper en förmodligen grön produkt vill köpa en illusion av duktighet.  Kunden som avslöjade den trevliga illusionen för dem förstörde deras känsla av präktighet. Bara en idiot skulle tro att det skulle förbättra klimatet att köpa något i en plastflaska omsluten av papper.  Innisfree försöker sälja vad människor vill ha: Symboliska miljö-avlater.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.