12 april 2021

Vad är "Woke" Kapitalism?

 Det brukade vara så att man blev rik i detta land genom att göra saker. Nu blir man rik genom att förstöra  saker. 

 

Ett av de mest egendomliga  fenomen i detta besynnerliga år är hur Corporate America har hyllat den Radikala anledningen till Black Lives Matter.
Man kallar det Wokeness och det är en ny eufemism för en komplott som går långt tillbaka. Black Lives Matter är medvetet marxistisk; det är mer specifikt Kulturell Marxism.   Fokus ligger inte så mycket på ekonomi, utan mer på att spela ut olika grupper mot majoriteten av befolkningen.  Det ursprungliga målet för denna Frankfurt School-strategi är att bryta ner den västerländska civilisationen så att något längre ut på vänsterkanten kan införas i stället.

På kort sikt är denna form av radikalism mindre hotfull för stora företag än "ät-de-rika"marxismen.  Att donera några miljoner dollar till upplopp för Black Panther-typer är billigare än att regeringen nationaliserar företaget och gör sig av med deras chefer.

Dessutom finns det en dollar att hämta.

De stora företagen i Amerika, inklusive de stora bankerna i New York, Tech-företagen i Silicon Valley, underhållningsindustrin i södra Kalifornien och TV-företagen som beskriver vad som händer i Washington, DC, är alla intresserade av att tjäna pengar på den "vakna" befolkningen i städerna och universiteten - de som anser att vår kultur ska utplånas, att landet är rasistiskt och att det är ingen skillnad på män och kvinnor. 

Den massiva överföringen av välstånd som skett under COVID-19-paniken och efterföljande lockdowns, har gjort stora företag ännu större, medan mindre företag tvingats stänga ner och bli mer marginaliserade eller helt utplånats.
Wokeness är en ideologi som är gjord för att förstöra social sammanhållning, genom att stoppa in oss i olika grupper och vända oss mot varandra och undergräva det som samhället vilar på, nämligen patriotism och familjen.  
Förra året fick Black Lives Matter Global Network Foundation vad man kallar ideell status, vilket gjorde det möjligt för olika organisationen att göra avdragsgilla donationer direkt till BLM som drog in 900 miljoner det året.

Kända amerikanska namn alltifrån Facebook till Apple, lovade ekonomiskt stöd för BLM-rörelsen som svar på George Floyds död - men många företag har fortfarande inte klargjort hur mycket de donerade.
Andra företag som lovade stöd under 2020 var Amazon, Coca-Cola, Nike, YouTube.


1 Kommentarer:

elina sa...

Stoppa pressarna! Stor nyhet: Boris Johnson har klippt sig!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.