05 maj 2021

Derek Chauvin begär omprövning av rättegången

 Polismannen i Minneapolis, Derek Chauvin har överklagat domen och begär en ny rättegång efter att han förra månaden dömdes för mord på George Floyd.

Chauvins advokat, Eric Nelson, hävdar att den enorma publicitet som vi alla,  inklusive jurymedlemmar utsattes för gjorde att Chauvin inte fick en rättvis rättegång.

"Rättegången skulle ha ägt rum på annan plats och domaren skulle ha krävt att
jurymedlemmarna isolerades från allmänheten och de skulle ha "förmanats att undvika alla medier", sade advokat Nelson.  Juryn utsattes för fördömande publicitet och också för "skrämsel eller potentiell rädsla för vedergällning."

Klagomålet nämner åtta misstag från domstolen. 

När man tas ut för att bli medlem i en jury måsta man svara på ett antal frågor. I detta fall tillfrågades de om de hade deltagit i några "demonstrationer eller marscher mot polisbrutalitet som ägde rum i Minneapolis efter George Floyds död" och om de eller någon närstående hade deltagit i protesterar mot polisen.
    Det har nu visat sig att en av jurymedlemmarna, Mitchell inte var sanningsenlig och att ljuga för domstolen är i sig själv ett brott.
Mitchell deltog i en protest förra året och hade på sig en skjorta med texten: "Ta bort ditt knä från våra halsar".  
Experter säger att upptäckten av fotot kan ge Chauvin ett starkare fall för överklagande och möjligen också förklara hans rättegång ogiltig.0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.