29 maj 2021

Dör barn i Kongo för våra batterier ?

 Skattebetalare, som tvingas betala subventionerna,  är inte de enda som måste bära bördan för de elektriska, dyra bilar som Democrats insisterar på att vi kör.  Batterierna kräver kobolt, och mycket av det bryts av barn i Kongo, under omständigheter som de präktiga Vänsteristerna inte heller vill tänka på. Några av barnens föräldrar har väckt ett grupp-åtal mot flera amerikanska företag, inklusive Tesla:


    ”Kobolt är en nyckelkomponent i varje uppladdningsbart litiumjonbatteri i alla prylar som tillverkats av den åtalade och alla andra teknik- och elbilsföretag i världen, som har skapat den senaste vågen av grymt utnyttjande,  som drivs av girighet, korruption och likgiltighet gentemot en befolkning av maktlösa, svältande kongolesiska människor, ”står det i åtalet.
Amerikanska företag påpekar att dessa familjer inte har någon anledning att stämma dem vid amerikanska domstolar och rycker på axlarna.  De säger att gruvdriften i  Democratic Republic of Congo är inte deras problem.

 ”Det är ingen tvekan om att de åtalade har specifik kunskap om att kobolt som bryts i DRC som de använder i sina olika produkter inkluderar kobolt som producerats av barn som arbetar under extremt farliga förhållanden, att allvarliga gruvolyckor är vanliga på grund av de primitiva förhållandena och fullständig brist på säkerhetsåtgärder i gruvorna, och att hundratals, om inte tusentals barn har lemlästats eller dödats för att producera kobolt som behövs för världens moderna tekniska prylar som produceras av den åtalade och andra företag."

De borde stämma Democratic Party för att försöka tvinga på oss elbilar. Man kan bara tänka sig efterfrågan på kobolt om Dems uppnår sitt uttalade mål att avskaffa vanliga bilar.

1 Kommentarer:

skepparn sa...

Sverige skyldigt!
Brandt c:a 1735.
Alltid vi som fårskulden!?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.