06 maj 2021

Inga BLM-demonstrationer under Tokyo Olympiaden

  

Internationella Olympiska Kommitténs (IOC) har meddelat att demonstrationer under de olympiska spelen i Tokyo kommer att förbjudas. IOC tillkännagav att förbudet mot protester infördes efter att en "majoritet" av  3 500 idrottare som tillfrågats vill ha strikta regler mot demonstrationer.

Det har också just bekräftats att idrottare INTE får bära "Black Lives Matter" -kläder vid OS-spelen i Tokyo i sommar. ”BLM” -slagord kommer att tillåtas under intervjuer och lagmöten men inte under ceremonier, på prispallen eller under tävlingen.

Detta kommer att bli intressant, eftersom det inte finns någon uttalad policy för straff för idrottare som tävlar i OS. Kommer de att följa regeln om det är en berömd idrottare?

1 Kommentarer:

robban sa...

policy mig hit och dit jhon carlos och en till gjorde ju black panter näven i luften-grejen på prispallen och fick inte leka mer i os efteråt

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.