25 maj 2021

Tulsi Gabbard vill avskeda Chicagos borgmästare

 


 Den f.d. kongressledamoten Tulsi Gabbard (D)  (tidigare presidentkandidat från Hawaii,) anklagade Chicagos borgmästare Lori Lightfoot för rasism gentemot vita människor och uppmanade henne att avgå efter kommentarer om vilka av stadens journalister som hon vill träffa.

I en tweet uppmanade Gabbard, också president Joe Biden och andra ledare att stödja henne i detta.

"Borgmästaren Lightfoot's uppenbara anti-vita rasism är avskyvärd", skrev Gabbard. "Jag uppmanar president Biden, Kamala Harris och andra ledare i vårt land- av alla raser - att tillsammans med mig uppmana borgmästare Lightfoot att avgå. Våra ledare måste fördöma all rasism, inklusive antivit."

Lightfoot, en demokrat som är stadens första svarta och öppet homosexuella borgmästare, har utsatts för kritik efter att ha meddelat att hon bara kommer att ge individuella intervjuer till färgade journalister

Hon kritiserade också stadens nyhetsförmedlare för deras "överväldigande vithet och manlighet",  i ett två-sidor långt brev.

2 Kommentarer:

Argus sa...

Tulsi Gabbard är den enda demokrat som jag hört som inte direkt framstår som en lallande idiot. Hon låter mer GOP än RINO:sarna.

Berit sa...

Håller med dig Argus. Speciellt vad gäller hennes åsikter om krig och USAs inblandning i andra länders politik.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.