13 maj 2021

Utan långtradare stannar landet

 

USAs fiender vet att de helt kan förlama Amerika genom att stänga en handfull oljeledningar . Trots att vi alla visste att bensinbristen bara skulle vara tillfällig, orsakade stängningen av Colonial Pipeline en frenetisk våg av "panikköp" längs östkusten. 

Men om vi av någon anledning blir helt utan bensinen under en längre tid, skulle vårt minsta problem  vara att vi inte kan fylla bensintanken.
 Lastbilar behöver också bränsle, och om våra långtradare stannar under en längre period skulle det  förlama alla delar av vårt samhälle.
Vi tänker inte på detta, men vi är helt och hållet beroende av våra lastbilsförare. Utan dem skulle vår livsstil snabbt upphöra att existera. Vi hör nästan aldrig något om det, men sanningen är att långtradar-transporter är enormt viktiga för vår framgång som nation.

Innan attacken mot Colonial Pipeline kunde de flesta inte ens ha föreställt sig ett scenario där alla våra lastbilar plötsligt skulle stanna, men sabotaget har avslöjat hur väldigt sårbar vår infrastruktur verkligen är.

Enligt American Petroleum Institute finns det mer än 190 000 miles  (30577.5 sv.mil )av ledningar som transporterar flytande petroleum i USA och Colonial är en av de viktigaste.

Utan Colonial Pipeline i drift blev det problematiskt ganska snabbt. Mer än 10.000 bensinstationer hade helt slut på bensin i går och det var panik i större städer som tex. här i Atlanta.

Så vad skulle hända om bensinstationerna inte hade någon bensin under veckor och månader?

Jag undrar hur vårt samhälle skulle se ut?


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.