06 juni 2021

"Avlossa en revolver i huvudet på en vit person"

 
 Det är vad Yale Universitys nya, våldsamma, rasistiska psykiater säger att hon fantiserar om.
Jag har tidigare skrivit om Yale-psykiateren Dr Bandy Lee, som gjorde ett mycket oprofessionellt och sensationellt uttalande om president Trump.  Skolan blev så småningom av med Lee men verkar ha hittat en ännu mer kontroversiell ersättare i psykiater Dr. Aruna Khilanani. 

Den New York-baserade läkaren blev inbjuden till Yale School of Medicine i april för att hålla ett tal som visade sig vara ett våldsamt, rasistiskt orerande,  inklusive att hon ofta tänker på att "ladda ner en revolver i huvudet på någon vit person som står i vägen för mig" 

    Khilanani inkluderade alla vita människor i en monolitisk okunnig, illusion och hatisk grupp. Hon erbjöd en talande självdiagnos av svarta: "Vi är lugna, vi är givmilda, alltför generösa,  och när vi blir arga, använder de detta som en bekräftelse på att vi är galna eller har känslomässiga problem."
"Inget gör mig argare än en vit person som säger att jag inte ska vara arg, för de har inte sett riktig ilska ännu." 


En inspelning av föredraget kommenteras här av tidigare New York Times redaktör Bari Weiss.

1 Kommentarer:

elina sa...

Helt OT men det här var nästan hmor.
Svenska Postnords chef vill att luft som finns i paket de transporterar ska bort för det är klimatskadligt.
Jag förväntar mig att hon inte andas om hon åker bil eller annan transportmedel

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.