03 juni 2021

Biden planerar att ta all makt

 
 Hans radikala nya "executive order " om klimatförändringar kommer i princip att tillåta regeringen att göra praktiskt taget vad som helst vad gäller ekonomin och de finansiella marknaderna, eller arbetsmarknaderna, eller jordbruket - eller något annat - för att mildra risken för klimatförändringar.
Vänsterns Green New Deal kommer att förinta fossila bränslen och kapitalism,  tillintetgöra jobb och ekonomi. Allt finns där.  Allt en Vänster-greenie kan hoppas på.

De saker som den verkställande ordern kommer att reglera och kontrollera, påverkar hela ekonomin, allt i den globala uppvärmningens namn. Massiv och aldrig tidigare skådad centralmakt ska komma från District of Columbia och utövas av byråkrater på topp-och mellannivå.

Det skulle släppa lös regleringar från regeringen och en inblandning som vi inte sett sedan FDR undertecknade National Industrial Recovery Act.  Enligt den lagen gick regeringen efter alla typer av företag, även små familjeföretag, för att försöka effektivisera dem. 

Bidens order börjar med påståendet att "intensifierade effekter av klimatförändringar utgör fysiska risker för tillgångar, börsnoterade värdepapper, privata investeringar och företag -  så som ökad risk för extremt väder leder till störningar i försörjningskedjan." 

På en sådan grund hävdar bideniterna att de har makt att reglera nästan allt. Till och med när man  undertecknar ett lån till ett nytt hem, eller hur våra sparkonton och pensionsfonder hanteras.

Hela artikeln av Lawrence Kudlow här.

1 Kommentarer:

elina sa...

Snt förnuft i klimatfrågan: https://motpol.nu/jonas-aberg/2021/05/23/det-maste-vara-manniskan/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.