25 juni 2021

En civilisations nedgång och fall

 Tvinga dig själv att titta på den här videon. Den visar en civilisation på dödsbädden

Bakgrunden är att en ambulans anlände för att ta hand om personer som sårats i ett gängbråk i ett köpcentrum i Oakland, Kalifornien där sju personer skadades och en dödades. 

Men skjutningen är inte poängen här. Tack vare democrat-ledda ansträngningar att avskeda polisen, faderlöshet bland den svarta befolkningen, gängaktivitet som har fått härja fritt i Dem.stater och städer, har skjutningar som detta blivit vanliga. Gallerior och gator i innerstäderna har blivit brottsplatser. 

 Poängen är beteendet bland de vildar som omger ambulansen. I stället för att hjälpa de sårade, eller helt enkelt flytta sig ur vägen , beslutade Oaklands bästa och smartaste medborgare att dansa och festa runt ambulansen. 

 Rom föll inte på en dag utan vittrade sönder inifrån så som USA gör nu. Amerika har förändrats så mycket från vad det var för bara ett halvt sekel sedan, att det verkar omöjligt att återställa landet till vad man anser vara dess rätta grund. 

 Samma sak med Västeuropa. Det var civiliserat och briljant men nu faller det också samman. Britterna uppmanas att inte rapportera när svarta våldtar vita kvinnor eftersom det är "rasistiskt". Våldtäkter och terrorattacker inträffar på grund av politisk korrekthet och Sverige terroriseras nu av onda migranter som släpps in i landet. 

 Amerika, som en gång var en nation av riktiga karlar, påminner nu om romarna under deras sämsta dagar. Amerikaner är för feta för att slåss, männen är svaga, kvinnor är inte feminina och njutning värderas mycket högre än ansvar. Försvunna är Washington, Jefferson och Robert. E Lee och i stället har vi Lady Gaga, George Floyd och Gucci Mane. 

Det är sorgligligt att se en civilisation dö.

5 Kommentarer:

elina sa...

Detsamma ser vi här.
Det är sorgligt och jag undrar vad kommer i stället? En ny Mellanöstern?
Men varför åker ambulansen dit utan polis? Här måste de ha följe av polis för att åka till vissa ställen, annars åker de inte. Fast det skulle behövas militär, polisen räcker inte.

Anonym sa...

Berit,
ändå är USA bättre skickat att rädda världen än något västeuropeisklt land. Var någonstans hittar man intelligenta människor som Rand Paul, Mike Lee, Tucker Carlson etc. i den övriga världen? Ingenstans. USA har en helt annan intellektuell nivå på sin politiska debatt än man man finner någon annanstans. Jag är kristen. Jag väntar på Jesu återkomst. Och den kommer att komma ganska snart. Och han kommer inte att vandra runt som han gjorde en gång i tiden. Och han kommer inte att födas från en kvinnas livmoder utan han kommer att bli synlig på himlen. Detta väntar jag på. Men det måste bli lite sämre innan det blir bättre. Tidigare trodde jag at detta skulle ske efter att Trump fått sina två utlovade perioder. Nu tror jag att det kommer att ske innan den andra perioden. Det ser dystert ut , medges. Men USA kommer återigen att bli den lysande stjärnan för världen. Hur det kommer att gå för Sverige är jag betydligt mera pessimistisk om.
/SB

skepparn sa...

Ja, George P dog i en bilolycka i Heidelberg. Inte så mycket kvar sedan...
Räkna inte ut Finland bara!

God Helg!!!

Berit sa...

Lite trivia:
General Patton dog December 21, 1945 och ligger begravd på en amerikansk krigskyrkogård i Luxemburg.

Anonym sa...

Och alla tvingas vi mer eller mindre ofrivilligt att uppleva detta från FÖRSTA PARKETT. D v s TV och tidningar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.