02 juni 2021

Floridas guvernör Ron DeSantis undertecknar lagen om rättvisa för kvinnor

 

 

Florida-lagstiftare antog SB1028,  ett lagförslag som innebär att transpersoner - pojkar som kallar sig flickor - måste tävla i grenar för sitt "biologiska kön". Lagen kommer att skydda kvinnor från att manliga transpersoner infiltrerar idrottstävlingar och lagsporter.  En transsexuell flicka, som föddes som pojke kan alltså inte spela i ett flick-idrottslag.

Trots hot från The National Collegiate Athletic Association,  att förbjuda Florida att vara värd för NCAA-mästerskapstävlingar, undertecknade Floridas guvernör Ron DeSantis lagförslaget och sade:
Vissa av dessa organisationer säger att de inte kommer att hålla evenemang om jag gör det, men låt mig bara klargöra,  i Florida kommer vi att göra vad som är rätt, vi kommer att stå upp mot företag, de kommer inte att diktera politiken i denna stat. Vi kommer att stå upp mot grupper som NCAA, som tycker att de ska kunna diktera politiken i olika stater. ”

Video här!

1 Kommentarer:

Berit sa...

Undantag! Transflickor får delta i damidrott om de har högklackade skor (Babylon Bee)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.