24 juni 2021

IKEA gjorde bort sig

 


Vilket är roligare? Att de gjorde detta , eller att de inte förstår bättre?

 IKEA här i Atlanta kritiseras starkt därför att deras butik hade stekt kyckling och vattenmelon på sin meny för anställda,  för att fira Juneteenth och nu ber butikschefen om ursäkt.

  IKEA skickade ett e-postmeddelande till sina anställda om firandet och ber dem att ta en titt på "en specialmeny" som innehöll friterad kyckling, *vattenmelon, makaroner och ost, potatissallad, grönkål och sötpotatis enligt en bild av e-posten som cirkulerar på sociala medier.


     En anställd som ville vara anonym sa till WGCL-TV i Atlanta: "Du kan inte säga att servering av vattenmelon på Juneteenth är kultur-mat när du inte ens känner till historien och bakgrunden. De brukade mata slavarna med vattenmelon under slavtiden." 

"E-postmeddelandet var tänkt att hedra ståndaktigheten hos svarta amerikaner och vidkänna de framsteg som ännu inte gjorts", sade direktören, men anställda ansåg att menyn var osympatisk och rasistisk och krävde en ursäkt.

*Vattenmelon, likson friterad kyckling,  har gjorts till stereotyper för att förlöjliga svarta människor.
 Det spelar i slutändan ingen roll om någon menar att förolämpa när de använder den rasistiska klichén för stereotyper har ett eget liv.


3 Kommentarer:

elina sa...

Men jösses, har folk blivit helt från sina sinnen. Ät inte då om det inte passar.

Argus sa...

När till och med maten är rasistisk.

Sedan borde IKEA och alla andra företag sluta upp med att fjäska för dem som aldrig blir nöjda. Eftersom Palme och sossarna jagade ut Kamprad från Sverige borde IKEA istället anta en nederländsk/luxemburgsk/liechtensteinsk profil.

Anonym sa...

Den enda som lyckats stoppa den socialistiska svenska terrorn mot folket är Ingvar Kamprad.Tyvärr har den danske socialisten Margrete Vestager bestämt sig för att utkräva en makalös hämnd.
Bara vänta och se. Den kommer, jag lovar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.