11 juni 2021

Massiv Inflation

 

Bureau of Labor Statistics (BLS) har släppt de senaste uppgifterna om inflationen som fortsätter att öka i alarmerande takt.  
Amerikanska konsumentpriser ökade med 5% i maj jämfört med för ett år sedan, vilket är den högsta årliga inflationen  på nästan 13 år.
Högre priser på varor och restaurangmat är en del av en större inflationstakt.

Med 6 månader av JoeBamas ekonomiska politik är inflationen nu fyra gånger högre än den var under Trump-tiden.
Allt som Biden-administrationen gör förvärrar saker och nu ser vi hur reallöner minskar, eftersom inflationen  är massiv och lönetillväxten är obefintlig. Detta är en exakt motsats till hur det var under Trump-politiken.

Priset för vanlig blyfri bensin är nu 58,2% högre. [Tabell 7] Naturgas har ökat med 13,5%. Priserna på  varor som tex. möbler har ökat med 9,8% medan priserna på tvättmaskiner / torktumlare har ökat med över 26%. Begagnade bilar är nu 29,7% dyrare, medan alla andra varor visar enorma prisökningar (apparater, kläder,  smycken, etc). Även tv-apparater har ökat med nästan 5% efter åratal med kontinuerligt lägre priser.

Ökningen av energipriserna i maj  månad “var den största tolvmånaders-ökningen sedan april 1980”. ( för mer än fyrtio år sedan).  Med 28% ökning av de totala energipriserna påminner Biden om Jimmy Carters  ekonomiska politik och det är inte ett misstag.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Och FOLKET kan naturligtvis inte avskeda avskummet som orsakat detta?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.