09 juni 2021

Newsom ger inte upp sin makt

 För  makthungriga ledare har Covid-19 erbjudit en bekväm ursäkt för att tysta kritiker och befästa makt.

   Hälsokrisen kommer oundvikligen att avta, men auktoritära regeringars farliga ökning av makt kan vara en av pandemins mest varaktiga följder.  
Många ledare är medvetna om att allmänheten är mer villig att acceptera ökad regeringsmakt under en kris och precis som "kriget mot terrorismen" användes för att rättfärdiga vissa långvariga begränsningar av medborgerliga friheter, så har "kampen mot Covid" utnyttjats på samma sätt.

Ett år och tre månader har gått sedan guvernör Gavin Newsom tillkännagav Kaliforniens undantagstillstånd COVID-19.
Han kommer fortfarande inte att lätta på det, trots att krisen är över,  trots att staten officiellt återgår till det "normala"  den 15 juni och trots att han har lovat det.
Newsoms tyranni påverkar hela landet eftersom all måste hjälpa till att betala kostnaderna för det han hittar på.
     Undantagstillståndet ger Newsom befogenhet att införa nya regler i Kalifornien, och innebär också att den federala regeringen ska hjälpa till att täcka statens COVID-19-relaterade kostnader. ...

     Under denna "nödsituation" har Newsom utfärdat 58 verkställande order för att ändra eller upphäva hundratals lagar.

   Andra stater har antingen avbrutit sina undantagstillstånd eller planerar åtminstone att göra det i slutet av sommaren, men nu när Dems. vet hur mycket människor kommer att stå ut med, kommer ett permanent undantagstillstånd oundvikligen att upprättas.
Nästa gång kommer de att skylla på en kris som inte finns, så att de inte behöver oroa sig för att det ska ta slut.
"Global Uppvärmning" och "Vit Överlägsenhet" är ledande kandidater.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.