19 juni 2021

'Vi har fått nog av våldet i Atlanta "

 Invånarna i Buckhead, Atlantas mest välbärgade stadsdel, har tappat tålamodet och reagerar nu mot den enormt ökade brottsligheten i Atlanta och de har lämnat in papper för att separera och inrätta en egen polisstyrka.

"Vi lämnade in våra skilsmässopapper till staden Atlanta - och vår skilsmässa är slutgiltig", säger Bill White, ordförande och VD för Buckhead City Committee.   

Han förväntar sig en folkomröstning 2022 och säger att 80% kommer att rösta för separation.
"Det nya samhället, Buckhead City, kommer att ha sin egen domstol, domare, polisstyrka och fängelse och vi kommer att sätta stopp för brott en gång för alla här, för folket i Buckhead har fått nog. "

Atlantas borgmästare Keisha Bottoms "woke" politik  har försvagat polisen och uppmuntrat brottslingar.
Poliser "känner sig demoraliserade och underbetalda och i grunden uppmanas de att inte bekämpa brott på det sätt de anser är effektivt.
Atlanta har nu cirka 1700 polismän jämfört med 2046 som det har tillstånd att ha. 

Över hela landet har mord ökat i större städer, där polisen har underfinansierats och har tagit ett mindre aggressivt tillvägagångssätt för att bekämpa brott pga. det som har kallats "Minneapolis-effekten."

Brottsstatistik publicerad av polisen i Atlanta sedan förra året visar att brott ökat i hela staden, men mycket mer i Buckhead .   
Rån över hela staden har ökat med 2%, men i Buckhead har de ökat med 39% jämfört med förra veckan.
Våldsamma bråk har ökat med 26% i hela staden men med 52% i Buckhead
Bilstölder har ökat med 27% i hela staden men med 40% i Buckhead.


Atlantas Lenox Square och Mall är där de dyra modeaffärerna finns och det har blivit centrum för den ökade  brottsligheten i Buckhead. En säkerhetsvakt i köpcentrat sköts förra helgen - och två tonåringar arresterades.
Det är ju klart att om man ska stjäla och vet att man inte åker fast, lönar det sig bäst att göra det i Adidas, Macy's. Louis Vuitton, Bloomingdales, Neiman Marcus...och råna de personer som handlar där.

Borgmästare Keisha Lance Bottoms meddelade förra månaden att hon inte kommer att ställa upp för omval. Hon har utsatts för skarp kritik över sin hantering av brott.  Hon hävdar att ökningen av skjutningar över hela staden är resultatet av en "perfekt storm" av frustration, Covid-19-pandemin och problem med polisbrutalitet. Men många av invånarna i Buckhead säger att det är borgmästarens politik som har orsakat ökad brottslighet och att polismännen flyttar. 

Under veckorna efter Floyds död ökade morden 240% i Atlanta, 200% i Seattle, 182% i Chicago och 100% i Minneapolis. 

Kritiker av planen är att skilsmässan kommer att försätta Atlanta i en omöjlig ekonomisk situation. Staden får större delen av sina intäkter, över 232 miljoner dollar det senaste räkenskapsåret, från fastighetsskatt som betalas av husägare och kommersiella fastighetsägare i Buckhead.


 0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.