21 augusti 2021

Protester mot Covid-tyrrani i Kina

 Även i Kina - som gick under för 72 år sedan - har människor fått nog av Covid -tyranni. 

 Från det kinesiska kommunistpartiets Global Times: 

Polisen i Jiaozuo, Henanprovinsen i centrala Kina, undersöker ett fall där en kvinna slog en epidemi-arbetare när hon ombads att visa sin hälsokod. Kvinnan i videon, cirka 60 år gammal, försökte flera gånger slå mannen med sin handväska, efter att han krävde att få skanna en hälsokod. En vanlig process som gör det möjligt för myndigheter att enkelt spåra människor och hindra dem från att gå in i en byggnad.

Hon är inte den enda som har tröttnat: I måndags vägrade en invånare i Beijing, med namnet Li, att skanna sin hälsokod när han gick in i en byggnad. Li förolämpade och knuffade arbetaren. Beijings polisstation sade på onsdagen att de har häktat Li för att hade dåligt socialt inflytande. 

Det låter inte bra. 

 Om människor vågar slå tillbaka i Kina, där det inte finns några medborgerliga friheter,  därför att Bernie Sanders -typer har tagit kontrollen och alla är utlämnade till Regeringens godtycke, har vi här i Väst, där viss frihet fortfarande existerar, finns det ingen ursäkt för att inte göra motstånd,

3 kommentarer:

 1. Hej
  Försökte några gånger länka till kvinnan med handväskan på Tuben, via dig.
  De försvann omedelbart näst intill, syntes en gång, sedan borta när jag uppdaterade kommentarsfältet.

  Har hänt flertal gånger när jag refererat till även andra.
  Känner mig bevakad.
  Av algoritmer, inte någon mänsklig jury.
  Skall vara att din adress anges som osäker i min reader.
  PerH

  SvaraRadera
 2. Skulle inte förvåna mig om jag anses "osäker",Per. Undrar om någon av mina andra läsare har samma problem?? En av mina postings, för en tid sedan, faktagranskades ju och "klarade inte kraven"

  SvaraRadera
 3. Vad gäller mitt problem, det går att publicera en gång, dock inte uppdatera sidan, då ryker den.
  Går jag in och editerar något utan att ha uppdaterat och sedan sparar då kommer ””error ” och sidan låser sig och förloras därmed.
  Händer aldrig med triviala saker, endast kontroversiella, på senare tid vill säga.
  Får aldrig någon varning för överträdelse.

  PerH

  SvaraRadera

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.