22 oktober 2021

USAs ekonomi är på fallrepet

 


Det är flera anledningar till det, men enligt mitt sätt att se är de viktigaste dessa:

    *Inkräktaren Bidens avsiktliga försök att lägga ner den amerikanska olje- och gasindustrin;
    *Gavin Newsoms påbud om att inga förbränningsfordon kommer att finnas på Kaliforniens vägar efter 2035;
    *Den kommande OSHA-förordningen (en federal förvaltningsmyndighet, som lyder under USA:s arbetsmarknads-departement) som kräver COVID-19-vaccinationer för alla företag med 100 eller fler anställda;
    *Förstörelsen av dollarn genom obegränsad federal upplåning och underskott.

     Den första av dessa har gjort att priset på alla petroleum- och naturgasprodukter har gått upp, vilket gör att priserna på allt som kräver energi för att produceras, eller som måste transporteras, har skjutit i höjden.

 Den andra har resulterat i en kraftig minskning av lastbilar och förare som är tillgängliga för att flytta varor från Kaliforniens hamnstäder till sina destinationer i USA.

Den tredje har gjort att miljontals arbetare inom alla områden har lämnat sina jobb eller förlorat dem, vilket har lett till en brist på arbetare och förlamat ekonomin i allmänhet.

 Och den fjärde har accelererat prishöjningarna,  särskilt när det gäller allt som importeras.

     Med allt detta har den osympatiska Jen Psaki den makalösa fräckheten att hävda att ekonomin blir bättre, eftersom "människor köper saker."  Hon är antingen för dum för att förstå till och med grundläggande ekonomi, eller så är hon helt korrupt och villig att förmedla alla lögner som kommer att hålla henne kvar i jobbet som språkrör.  

     Det går inte att låtsas längre att "allt kommer att lösa sig bra". Den konstitutionella federala  republiken som heter USA är död. Inkräktarna har tagit över.

2 Kommentarer:

robban sa...

läste nånstans om det där med lastbilarna i califonien de har tydligen bannat bilar äldre än 2012 öven en natt så det finns nästan inga lastbilar som kan hämta containarna i hamnen.

Berit sa...


Robban, Ja, det har gjort att småföretagare har gått i konkurs

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.