26 oktober 2021

Vi lever i farliga tider

 Bidens möte i "stadshuset" i förra veckan var en katastrof. Från hans bisarra uppträdande till de osammanhängande svaren verkade de bekräfta USA:s värsta farhågor. 

Wall Street Journal var bland de första att observera att kejsaren inte har några kläder. I en ledare med titeln "The Confusing Mr. Biden", skrev tidningen, "Även med en vänlig publik och tillrättalagda frågor visade Mr. Bidens framträdande varför så många amerikaner tappar förtroendet för hans presidentskap". 

 

CNN:s Anderson Cooper undrade om USA skulle komma till försvar av Taiwan om det skulle bli attackerat av det Kina och Biden svarade: "Ja, vi har ett åtagande att göra det." Cooper gav honom en chans att ändra sitt svar men det fattade han aldrig. 

I stället lämnades det till Jen Psaki att "förtydliga" att när presidenten signalerade en stor förändring i USA:s politik – en förändring som mycket väl kan leda till kärnvapenkrig med Kina – skojade han bara. 

 Psaki sade nästa dag: "Nåväl, det har inte skett någon ändring. Presidenten tillkännagav inte någon förändring i vår policy och han har inte heller tagit ett beslut om att ändra vår policy. Det finns ingen förändring i vår policy.” Med andra ord: "Bry er inte om vad presidenten säger." 

Biden har två gånger varit ordförande i senatens utrikesutskott. (Senate Foreign Relations Committee). Utrikespolitik har alltid ansetts som hans enda kompetensområde. Bidens och även Obama-administrationen borde ha förstått de potentiellt katastrofala konsekvenserna av hans uttalande. 

"Strategisk tvetydighet" har varit USA:s politik gentemot Taiwan/Kina i decennier, men den nya Biden Kina-politiken verkar vara helt förvirrad. 

 Ordförande för Joint Chiefs of Staff, General Miley hyllades som en hjälte när han försökte begränsa Trumps rätt att bestämma över USA:s kärnvapenarsenal. Milley hävdade att Trump var så instabil att han inte kunde få tillgång till "kärnvapenfotbollen."

Men nu när alla kan se en verkligt instabil person,  är Milley och de andra "woke"-generalerna knäpp tysta. 

Vi lever i farliga tider.

3 Kommentarer:

elina sa...

Man får vad man väljer. Det trista är att även de som inte valde får ta konsekvenserna.

Så även i Sverige fast här vet man ju inte längre vem får ens röst när vissa partier byter sida efter val. Det finns faktisk en rörelse här om att skita i att rösta eller rösta bara i Kommunalval.

Berit sa...

Om det går att förändra någonting måste det nog ske från lokalnivå. Men...för många herrans år sedan var jag aktiv på denna nivå i en liten stad i Sverige och mentaliteten där var att, "om du stöttar mig i denna fråga, hjälper jag dig med det du vill ha igenom nästa gång."

elina sa...

Ja Berit,utöver det du beskriver måste man nu mera ha rätt åsikt om klimat, genus, feminism, HBTQ och annat som anses vara viktigt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.