24 november 2021

Bensinpriset fortsätter att gå upp


White House meddelade i går att det kommer att använda olja från landets petroleumreserv för att bekämpa USA:s stigande oljepriser. Biden-administrationen säger att Covid-pandemin är ansvarig för de ekonomiska svårigheterna, samtidigt som de hävdade att Amerika har en "stark [ekonomisk] återhämtning", vilket ger amerikaner "nästan $100 mer per månad i disponibel inkomst." 

Det är en lögn igen. Amerikanska arbetares reallöner minskar. 

 Uttalandet från White House erkänner dock att Bidens energipolitik har påverkat amerikanernas plånböcker. 

"Ändå känner amerikanska konsumenter effekterna av höjda gaspriser vid pumpen och i sina räkningar för uppvärmning och amerikanska företag gör det också, eftersom olje-tillgången inte har hängt med efterfrågan när den globala ekonomin kommer ur pandemin. Det är därför president Biden använder alla tillgängliga verktyg för att sänka priserna och åtgärda bristen på utbud. "

 Så Bidens plan för att fixa den stigande inflationen och det högre beroendet av utländsk energi är att låta energidepartementet släppa ut 50 miljoner fat olja från den strategiska petroleumreserven. Som referens, kan nämnas att USA förbrukar i genomsnitt cirka 90 miljoner fat olja om dagen. Mängden som Biden-administrationen släpper räcker inte för att täcka en hel dags amerikansk konsumtion. 

"Dagens tillkännagivande återspeglar presidentens engagemang att göra allt som står i hans makt för att få ner kostnaderna för det amerikanska folket och fortsätta vår starka ekonomiska återhämtning. Samtidigt förblir administrationen engagerad i presidentens ambitiösa mål för ren energi."

 I en tid då Ryssland och Kina förbereder sig för att dominera världens energimarknader, tror Biden-administrationen att genom att minska vår oljereserv samtidigt som vi stänger våra "pipelines", är det som kommer att hjälpa och göra det "lättare för amerikaner." 

Uttalandet fortsatte att skyla över Bidens misskötsel av vår nations energisektor, och hävdade att olje- och gasbolagens konkurrensmetoder orsakar landets höga priser. 

Biden Energy Sec. Granholm säger om de stigande priser: "Att vi arbetar oss genom en energiomställning ... att göra oss av med olja och gas" 

 

Samtidigt är Jennifer Granholm föremål för ett klagomål för att hon i sin roll som medlem av den verkställande branschen främjat ett elbuss-företag som hon satt i styrelsen för, och där hon hade över en miljon dollar i aktier.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.