25 november 2021

Happy Thanksgiving

 


 Den amerikanska regeringen har just antagit en ny lag som kallas "The Affordable Turkey Act..." som förklarar att varje medborgare MÅSTE köpa en kalkon denna Thanksgiving, senast torsdagen den 25 november 2021. Dessa "prisvärda" kalkoner kommer att kostar i genomsnitt $430 -$545 styck. Detta inkluderar inte fyllning, kokkärl, kött-termometrar, slaktavgifter, plockningsavgifter, en spis eller annan anordning som används för att tillaga den.  Knivar, avgifter för "borttagning av inälvor", arbetskostnader till följd av förluster orsakade av svimning för att man ätit sig trött på kalkon [dvs 1 kilo mörkt kött = ca. 2 kilo vitt kött i beräknade arbetsförluster.}

Personer som inte har råd att köpa en kalkon till Thanksgiving kommer regelbundet att bötfällas och barn (under 26 år) kan bara äta sina föräldrars kalkon tills de fyller 27; då måste de köpa sin egen kalkon till Thanksgiving. 

Om du redan har en kalkon kan du behålla den,  (skämtar bara, nej det kan du inte). Om du inte vill eller inte behöver kalkon denna Thanksgiving, måste du köpa en i alla fall. Om du vägrar att köpa en eller inte har råd med en, kommer du regelbundet att få böter på 800 dollar tills du köper en, eller riskera fängelse. Underlåtenhet att äta kalkonen denna Thanksgiving kommer också att resultera i böter. Människor som bor på gatorna, getton; innerstäder eller områden utan tillgång till livsmedelsbutiker eller jaktmarker är inte undantagna. Köttallergier, veganism/vegetarianism, PETA-förespråkare, bristande kunskap eller ingen önskan att laga till din kalkon är oacceptabla ursäkter.  

En statlig granskningsnämnd (som inte vet skillnaden mellan kalkon, anka och bacon i en turducken kommer att bestämma allt, inklusive; när, var, hur ofta och för vilka ändamål du kan äta din kalkon, för att inkludera hur många personer du kan dela din Thanksgiving-kalkon med och avgöra om personer är för gammal eller friska nog att kunna äta kalkon. De kommer också att bestämma om din kalkon är acceptabel enligt FDA- eller USDA-standarder eller om du måste köpa speciella kryddor, recept eller andra tillbehör, (som en burk med tranbärssås som regeringen uppskattar till $25.00).  

Regeringstjänstemän är undantagna från denna nya lag. Om de vill ha en Thanksgiving-kalkon kan de och deras familjer få kalkoner gratis, på skattebetalarnas bekostnad. Fackföreningar, bankirer och tech-företag med politiskt inflytande  är också undantagna.
Om regeringen kan tvinga oss att bära ansiktsmask och vaccinera oss kan de också tvinga oss att köpa en Thanksgiving-kalkon....eller NÅGOT annat.. Så enkelt är det verkligen.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag firar den svenska "Thanksgiving" med att tacka vår Herre i himmelen att vi slipper socialisten Magdalena Andersson, i alla fall för några dagar framöver.
Mätte vår Herre bespara oss för plågor av den arten

skepparn sa...

Låt nu tanten få en chans!
Hon lyckades ju hänga av Mp...
Tror inte hon kan vara sämre än herr Löven!

Berit sa...

Jag trodde att det amerikanska val-systemet var rörigt men det svenska är om möjligt ännu värre.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.