04 november 2021

McAuliffe' vs. Youngkin

 


 Flera stater hade val för olika politiska platser i tisdags,  men det mest uppmärksammade och viktigaste var de som ägde rum i Virginia.
"För nära för att avgöra"var vad marknadsundersökningarna sade hela kvällen,  men resultatet var helt klart.  Den socialistiska delstaten Virginia blev konservativ i förrgår.  Lieutenant governor  kommer nu att bli republican. Det kommer Attorney General också att bli.  Det var så uppenbart att även Biden måste ha fattat det.

McAuliffe hoppades på en andra mandatperiod som guvernör.  Youngkin var en politisk okänd men han var inte McAuliffe och det var allt som krävdes för att besegra McAuliffe.

I själva verket är Youngkin mångmiljonär.  Han avgick som ordförande för Carlyle Group för att driva sin kampanj. Carlyle Group är en privat investeringsfond,  förknippad med några av de rikaste investerarna på jorden. De förvaltar 15 miljarder dollar i tillgångar.

McAuliffes förlust var oerhört dåliga nyheter för Democrat Party.  Det ses som en fingervisning för vad som kommer att hända i nästa års kongressval om inte ett mirakel uppstår för Dems. Än så länge ser jag inget sådant mirakel.

Kongressen har hamnat i dödläge vilket är bra.  Idag ser det inte ut som om det kommer att bli någon ändring och knappast nästa år heller. Biden får inte igenom sin  agenda i Congress.

Samtidigt, i en nyligen genomförd undersökning, sade 71 % av de tillfrågade att de tror att landet är på väg åt fel håll. Det verkar högst osannolikt att det kommer att ske en stor förändring i motsatt riktning innan kongressvalet. Enkäten visade också att en majoritet av Democrats tror att landet är på väg åt fel håll. Det kommer inte att motivera dem att gå ut och rösta nästa år. 

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Tack Berit,
En sådan krönika får vi aldrig läsa i Sverige.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.