04 december 2021

Alec Baldwin känner sig inte skyldig

 Hollywoodstjärnan Alec Baldwin har sagt att han inte känner någon skuld, fast han sköt och dödade Halyna Hutchins under inspelningen av hans film "Rust", och han hävdar att någon annan är ansvarig för det som hände, inte han. 

I en ny intervju med ABC-reportern George Stephanopoulos attackerade Baldwin, som producerade och spelade i Rust, också Donald Trump och George Clooney, efter att de kritiserat honom för tragedin. 

På frågan om han kände någon skuld för skottlossningen svarade Baldwin: "Nej. Nej. Jag hade kanske tagit livet av mig om jag trodde att jag var ansvarig. Och jag säger inte det lättvindigt.

 Han tillade att han inte hade någon "idé" om hur ett skott kunde ha funnits där - men han sa att han skulle överlåta det till utredarna. 

När han pressades av Stephanopoulos om hur "det inte fanns med i manuset att man skulle avfyra ett skott" svarade Baldwin: "Tja, avtryckaren trycktes inte.

"Jag tryckte inte på avtryckaren." "Jag spänner hanen på pistolen.  Jag säger, 'Kan du se det? Kan du se det? Kan du se det?'" sa Baldwin.  "Och sedan släppte jag pistolens hane, och skottet går av. "Så du tryckte aldrig på avtryckaren?" säger Stephanopoulos . "Nej, nej, nej, nej," hävdade Baldwin. "Jag skulle aldrig rikta en pistol mot någon och trycka på avtryckaren mot dem. Aldrig." 

Vid första anblicken låter detta långsökt. Det är ytterst sällsynt att en pistol avlossas utan att avtryckaren trycks in.  Moderna skjutvapen, till och med kopior av antika vapen, har säkerhetsanordningar speciellt utformade för att förhindra dem från att skjuta om man inte trycker på avtryckaren. En single-action revolver kräver vanligtvis att hanen spänns manuellt och att avtryckaren trycks in för att ett skott ska avfyras. Det är därför det kallas "single-action " eftersom avtryckarens uppgift bara är en sak. Att släppa hanen.  Så när Baldwin spänner hanen och sedan släpper den är det mycket troligt att ett tillräckligt skarpt ryck kan få stiftet att slå mot patronen med tillräckligt kraft för att skottet ska gå.

 Vad fårskallen Baldwin inte ens fattar är: Man riktar aldrig ett vapen mot någon över huvud taget om man inte har för avsikt att skjuta dem.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.