26 december 2021

Fler amerikaner törs flyga igen

 Amerikanska resenärer verkar ha kommit över mycket av rädslan för Omicron-varianten och visar det genom att flyga till sina destinationer denna julhelg. Antalet incheckningar var dubbelt så många denna julafton jämfört med samma datum förra året, trots att flera flygbolag över hela landet ställde in hundratals flyg. 

 Transportation Security Administration (TSA) meddelade att den 25 december kontrollerades 1,7 miljoner resenärer vid checkpoints över hela USA på julafton, en siffra som är över dubbelt så hög som de nästan 847 000 som kontrollerades samma dag förra året.

 Ändå är det cirka 800 000 färre än vad det var på julafton 2019, en indikation på att rädslan för Covid fortsätter att sabotera flygresor och håller tillbaka branschens återhämtning till nivåer före pandemi. 

Förra året uppmanade Centers for Disease Control and Prevention (CDC) amerikaner att inte resa till jul, vilket skapade rädslan för smittospridning. Men som resenär kan man tydligen inte förvänta sig julstämning från Covid Karen. De får inte distraheras av något så oseriöst när de är fokuserade på att förhindra spridning av sjukdomar genom att spotta på främlingar, för att de inte lyder meningslösa maskmandat:

Masker på flygplan tjänar inget annat syfte än att signalera lydnad och tanklös efterlevnad. Luften är så noggrant filtrerad i ett flygplan att det förmodligen är en mycket säker offentlig inomhusplats när det gäller luftburna virus - om inte en Covid Karen börjar spotta oss i ansiktet förstås.

1 Kommentarer:

elina sa...

På Arlanda var det packad redan en veka före Julen, 1-2 timmars kö till säkerhetskontroll, missade flyg och sura miner. Munskyddstvång.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.