30 december 2021

Till Dig Från Pfizer

 Martin Armstrong i översättning.

 

 Big Pharmas räckvidd är mer omfattande än de flesta förstår. Videon ovan visar några av Pfizers många sponsorer; en diskret fingervisning till de miljarder dollar som läkemedelsföretagen spenderar varje år för att övertyga oss om att köpa deras produkter. Regeringen har gjort Big Pharmas jobb enklare än någonsin, genom att tvinga medborgare att ta vacciner som bara erbjuds av en handfull godkända företag. Pfizer fick sin plats på marknadsföringskurvan eftersom deras vaccin var det första som blev godkänt av FDA, vilket innebär att de har fritt spelrum att annonsera. 

Människor som besöker USA från andra länder blir ofta chockade över att amerikansk reklam svämmar över av annonsering för receptbelagda piller som slutar med "tala med din läkare om denna medicin" innan en röst läser upp biverkningarna med en hastighet av en mil i minuten. Läkemedelsrepresentanter levererar gratisprover och andra föremål till läkarmottagningar och det finns ofta incitament för att ordinera den drog som är aktuell just då. Man kan bara undra hur mycket dessa företag spenderar på att lobba politiker. Pfizer nämner några av sina associerade kunder på sin webbplats, men det är säkert att anta att de är många fler.

 Amerikaner spenderade omkring 535,3 miljarder dollar på receptbelagda läkemedel förra året. För att ställa i perspektiv hur mycket Pfizer ensamt har tjänat på covid-19-vaccinet, tjänade Pfizer 41,9 miljarder dollar 2020 och beräknas tjäna ytterligare 36 miljarder dollar i slutet av året. Det är mycket pengar som står på spel vad gäller dessa vacciner - mycket pengar som mäktiga människor inte tänker förlora.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.